Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 31 maj 2014

Hundar och motion

Av Sigge Svamphund - 31 maj 2014 08:34

Jag har blivit ombedd av Häromi (www.haromi.se) att skriva ett inlägg om hur vi hundar kan motionera både oss och våra människor. 

Många, många hundar rör sig alldeles för lite och drabbas av en massa skador och sjukdomar. Bara gå korta koppelpromenader runt kvarteret är för lite.

Jag är en aktiv hund som helst håller igång mycket. Min allra bästa motion den får jag i skogen och samtidigt så motionerar jag matte.

Från tidiga våren till snön kommer jobbar jag hårt som svamphund. Eftersom jag kan 56 olika arter så har jag mycket att jobba med. När jag jobbar använder jag både kroppen och huvudet. Kroppen får en massa motion och håller mina muskler i trim eftersom jag rör mig i terräng hela tiden. Dessutom blir det alltid en massa svamp som följer med hem. Faktiskt en bra enkel vardagsmotion som dessutom stärkt samarbetet mellan mej och matte.

 

Så älskar jag vatten. Finns nästan inget bättre än att simma. Jag simmar ofta, mycket och länge. När det är riktigt varmt är det den perfekta motionsformen. Jag svalkar av mej samtidigt som jag får motion.

 

Även när jag inte jobbar som svamphund vistas jag mycket i skogen. Matte ansvarar för två av Sörmlandsledens etapper och jag är utsedd till fyrbent etappledare.

Släpa bort pinnar och mindre träd från stigen och ha koll på att allt är i sin ordning för andra vandrande hundar.

Även då rör jag mig i terräng hela tiden och alla mina muskler får jobba.

 

Så finns den roliga motionsformen umgås med hundkompisar och busa loss rejält.

 

Det behövs faktiskt inte så stora ansträngningar för att vi hundar ska få vår välbehövliga motion och må bra.

Samtidigt får människorna den motion de behöver.

Jag har beskrivit hur jag gör för att må bra och trots att jag fyllde 10 år i mars så är jag fortfarande en hund i mina bästa år. Tror jag kan tacka mitt rörliga liv för det.

Häromi har skrivit ett inlägg på sin blogg om en massa olika sätt för oss hundar att motionera.

Det kan ni läsa här

 
 
Eva H

Eva H

31 maj 2014 10:04

När det gäller att röra på både kroppen och knoppen har du sannerligen det absolut bästa av hundliv Sigge!
Här går vi hellre upp och ner i våra skogsbackar (om än pyttesmå i jämförelse....) än runt kvarter, även om det ju blir lite plan asfalt också ;)
A föredrar spårande av rådjur framför svampletande, men det tror jag går lite på ett ut. (Och han spårar ju bara, går i lina o kan aldrig jaga något. OM de nu skulle vara kvar så han hinner få syn på..... Hans snufflande hörs nog väl mkt.)

http://fyrfotingar.blogspot.com

 
Lillian

Lillian

31 maj 2014 11:27

Alle hunder med aktive eiere, er heldige hunder!

http://www.sognafaret.no

 
Kasper

Kasper

31 maj 2014 22:30

Det är nog tur för mej att vi har mycket mer skog än väg där jag bor. :) Tur för matte också, tror jag.
Väldig tur också att hon har mej, för annars kom hon väl aldrig ut... :D

http://kasperian2.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards