Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 17 maj 2013

Har inte hänt så mycket

Av Sigge Svamphund - 17 maj 2013 18:05

Har har inte varit så överdrivet aktiv idag.

Blev så där läbbigt hett helt plötligt.

Gick i alla fall ut på en längre sväng på förmiddan.

 

Nu blommar häggen så det är nog vår eller möjligen sommar.

 

Sist jag gick här  var det en massa äckligt lappmögel.

Alltså hade jag massor att undersöka nu när alla dofter är tillgängliga igen.

 

Den här vägen brukar vara bra med många väldoftande spagropar.

 

Jädra vattentjuv!!!!!!!!!!!

Inte en droppe fanns det, inte en lera till inpackningar.

 

La mej och deppade en stund.

Inte ens nån murkla ville visa sej, hundlivet kändes hopplöst.

 

Drog in i skogen, tänkte att jag kanske skulle ha bättre lycka där.

 

Här har jag en bra arbetsplats för Blek kantarell.

Det doftar!!!!!!!

Alltså inga valpar är födda, men mycelet doftar det drar ihop sej.

 

Spadiket var då inget att ha.

Nästan uttorkat, bara lite lera.

Måste beställa hälsovådligt regn i massor.

 

Gick en bit på spårvägen och kollade om det fötts nån Toppmurkla.

Hade det inte.

 

Jag är uttråkad.

Satte mej och tittade efer nån trevlig dejt.

Kom inga snygga tikar och matte började tjata om bråttom.

Gick hem drabbades av passa huset.

Matte försvann till människoveterinären och var borta i många evigheter.

Hon kom hem och var inte godkänd i besiktningen, det var fel på i princip alla värden.

Till och med såna som brukar vara bra var det fel på, rent under att hon inte fick körförbud.

Människoveterinären hade viftat hotfullt med nåt avskyvärt receptblock flera gånger.

Nu har matte stränga förhållningsorder.

Absolut ingen som helst stress, se till att tänka på sej själv, långa avkopplande skogspromenader tillsammans

med mej och lugn och ro.

Tydligen måste hon tillbaka om ett par veckor och förhoppningsvis uppvisa lite bättre värden.

Så skulle jag ut på eftermiddagsrunda.

 

Träffade Nikki en snabbis men hade inte riktigt tid med henne.

Matte hade sagt några magiska ord.

 

Jag har bråttom.

Jag har ju inte samma förbud som matte så jag kan stressa om jag vill.

 

Av bara farten var jag tvungen att försöka jobba.

Men har sover fortfarande kantarellmycelet så jag sprang vidare.

 

Snabba dej på!

Tänk om nån snor sjön!!!!!!!

Jag var lovad att få bada eftersom det var så hett och det går före det mesta.

 

Skönt detta med rejäla simturer.

 

Hoppsan!

Hon kan stoppa fötterna i sjön, undrar hur hon mår egentligen.

För detta är en mycket sällsynt syn.

 

Turen var med mej.

Helt plötsligt kom det en snygg tik.

Hon ville minsann bada tillsammans med mej.

 

Alltså badade jag massor tillsammans med henne.

Hade jag fått bestämma så kunde jag ha stannat resten av dagen.

Fick som vanligt inte min vilja igenom.

Tråkmatte påstod att hon var tvungen att göra tråksaker.

I morgon återstår det att se om jag drabbas av passa huset eller om jag får följa med och passa ett bord.

Hoppas självklart på det sista, kanske finns brudar där. 
ANNONS
 
Eva H

Eva H

17 maj 2013 21:39

Verkligen en söt tjej du hittade! Bra att hon ville bada:)
Men du - se nu till att din matte lyder order ordentligt!!!
Gå långa promenader med dig ska väl inte vara något problem, men stressa kan ju vara lite svårt att låta bli ibland. Det är ju inte ovanligt att det är ANDRA som ser till att det blir stress. (Och då tänker jag inte på "ha bråttom")
Skickar en kram till matten och håller allt jag har för att värdena ska godkännas nästa gång!

http://fyrfotingar.blogspot.se

 
Ludde

Ludde

17 maj 2013 22:01

nästan så jag blir lite avundsjuk! Var också och badade med matte men inte fanns det några tjejer där. Hoppas du får hjälpa matten passa bordet i morgon och att det kryllar av trevliga tjejer där... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

 
Kasper

Kasper

17 maj 2013 22:45

Snyggt, att du fick badsällskap. :) Till och med lite badsällskap av matten!
Dagen var varm, men kvällen ljuvlig. På altanen.
Sigge, se nu till att matte verkligen låter bli att stressa. Så att hennes värden är bra vid näste "veterinärbesök"!!!!

http://kasperian2.blogspot.se

 
sr. Carina

sr. Carina

17 maj 2013 23:57

Förlåt, Helena, att jag brast i skratt... men när jag läste om besiktningen på Facebook trodde jag det handlade om din bil!!! Och så får jag klart för mig här hos Sigge att det var DIG det handlade om... du måste ha blivit konsternerad när du läste min fråga om du hade en bra verkstad att vända dig till! Ber verkligen om ursäkt att jag inte begrep utan gav dig en sådan goddag yxskaft-reaktion...

Ta nu väl hand om dig och lyd doktorns råd! Du är viktig, och du behövs!

Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna och Belles sommarmatte.

http://klosterkatterna.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se