Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Ytterligare en Cleodag

Av Sigge Svamphund - 13 januari 2012 18:17

Även idag så skulle Cleo följa med mej ut.

Men ............................ jag har väldigt bestämda åsikter om när på dygnet det är dags för min långrunda.

Vänta tills Cleo skulle behaga dyka upp långt fram på dagen (läs klockan tio) det tänkte jag inte alls.

Då brukar jag redan vara någonstans i skogen så en timme innan började jag rastlöst vandra.

Matte gav upp och gick ut med mej.

Jag fick gå typ Malmköping runt på isiga gator, tur att matte kommit ihåg sin extrautrustning till kängorna.

Matte hittade det här trädet, ganska häftig med vattnet som runnit ur det och bildat istappar.

Så gick jag hemåt och då kom Cleo.

Blev hemmaskogarna idag för gå på isiga grusvägar med motsträvig leonberger var inte mattes önskedröm.

Jag drog i väg och funderade på hur jag bäst skulle fördriva min skogstid.

Så där, historien upprepar sej, fem minuter i skogen och Cleo tänker vända.

Tänkte varken jag eller matte.

Jag jobbade men som vanligt lika framgångslöst.

Skulle inte alls plockas djupfrysta trattkantareller.

Cleo vaknade till liv när hon fick korn på ett par rådjur på kyrkogården.

Behöver jag tala om att matte var mer än glad för att hon inte bestämde sej för att försöka kasta sej

iväg och jaga dom.

Så skulle vi prova en ny väg.

Nä, det är inte alls lika farligt som det ser ut!

Det sitter ett högt viltstängsel så det finns inte en chans att jag ska komma ut på stora vägen.

Men jag har varit med om bättre vägar att gå så det var nog första och sista gången som vi gick där.

Kändes skönt att nå bekanta trakter som andra änden av min sjö.

Hittade en badboll och trodde självklart att det skulle ha blivit badväder.

Hade det inte, bara onödig is.

Hittade ytterligare en badboll, men inte blev det badsäsong för det inte.

Roade mej en hel del med mina fynd. Gömde den ena för kommande behov och den andra tog jag med mej.

Cleo tänker inte gå en meter till.

Hon la sej ner och där tänkte hon ligga och slappa mitt i skogen.

Men det gick inte matte med på så hon var tvungen att resa på sej och följa med.

Gick vidare i skogen och helt plötsligt så fick jag bråttom för jag såg någon jag ville träffa.


   

Färghandels Vilma var minsann ute och rastade sin matte.

Mycket trevligt.

Matte fick först vissa bekymmer eftersom Cleo kan få för sej att hon inte gillar andra hundar.

 

Jag hade fortfarande min fyndade badboll med mej så jag kollade om Vilmas matte ville busa.

Det ville hon medan Vilma som vanligt stoppade hela huvudet i mattes jackfickor för att komma åt godiset.

Vilma dejten är över och detta var Cleos öde under tiden.

Hon fick passa ett träd på säkerhetsavstånd från Vilma.

Tror hon tyckte att det var ganska skönt att passa trädet och slippa röra på sej en liten stund.

På väg tillbaka på riktigt äckligt isig väg.

Men vi klarade vägen utan vare sej fallna hundar eller mattar.

Åkte hem och slappade och har varit ute på vanliga tråkrundor under resten av dagen.

I morgon är visst sista gången Cleo ska med mej för sen ska hon åka bort ihop med sina människor. 

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lady M

13 januari 2012 19:08

Hej hej
Min mamma är sjuk så våra rundor går sååå sakta. Igår trodde hon att jag skulle ut och kissa själv i regnet glöm det.

När mamma mår bra har vi planer på att ta en runda i Lottas skog som omväxling.

Det är till att vara omtyckt av alla brudar.

Jag tycker din matte är urduktig som harvar runt på glashala vägar.Min tvärvägrar trots halkskydd.

Ha det gott Sigge

 
Humlespunk

Humlespunk

13 januari 2012 19:50

Mycket märkligt att din matte inte ville ha djupfrysta trattkantareller. Hela jobbet är ju liksom färdigt, om de redan är frysta. Man behöver ju inte förvälla och fjanta, bara stoppa in dem som de är. Och bryr man sig inte om att rensa dem heller, så är det ju bara motorväg rätt in i frysen. Plättlätt :)

http://humlespunk.wordpress.com

 
Eva H

Eva H

13 januari 2012 20:45

Två tjejer igen?!?!? Du är bortskämd grabben!
Jesper o Assar
SV TRODDE faktiskt att just DU skulle hålla med mig om regnet:( Och lite laaagom med snö kan jag väl få ha? I alla fall januari o februari? Snäääälla Sigge!
Eva

http://fyrfotingar.blogspot.com

 
Rudi

Rudi

13 januari 2012 22:36

Vilma...jag får hjärtklappning! Suck!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Ludde

Ludde

13 januari 2012 23:29

Jag tror att Cleo hade mejat ner det där viltstängslet utan problem om hon velat. När jag var ute på promenad så såg det ut som om Cleo hade varit bunden vid en massa träd - dom låg ned med rötterna i luften... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

13 januari 2012 23:31

Hon är stor och tung, hon Cleo, kanske därför hon inte vill röra på sig så mycket? Tänker jag och tittar på min matte... ;)
Det blev lite konstigt här hemma, så jag fick passa huset i stället för att ge mig ut i blåst och snöyra.
Tycker förresten det är lite skumt att det finns badbollar, när man inte kan bada!!!

http://kasperian2.blogspot.com

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

14 januari 2012 00:33

Attans envis brud hon är Cleo, tur att matten är mera envis för annars skulle det bli väldans korta promenader.
Tur att ni inte halkade omkull för på vissa ställen ser det ju super halt ut.
Otur att det inte var nån badsäsong när du hittade en badboll.

Kram

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se

 
Malin

Malin

14 januari 2012 14:58

Nu e jag hemma och har läst ifatt mig på dom bloggar jag följer :)
Jätte fina bilder i alla inlägg jag "missat", som alltid :)
Hoppas helgen din blir fin och trevlig!
Kramar

http://starchild88.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Siri o saga

14 januari 2012 19:21

Hejsan Sigge den där Emil sabbade vår teleleding så vi har inte haft kontakt med omvärlden på drygt 2 veckor men nu är vi med i matchen igen.Du verkar att ha haft det mysigt med alla dejtar och prommisar.
Varmkram på både dig och matten din

 
Angelica - En Partilletjej

Angelica - En Partilletjej

15 januari 2012 13:23

Jag har funderat lite på hur man kan stötta vissa föreningar som håller på med djuradoptioner utomlands. Som DinasArk som jobbar i Rumänien med adoptioner av hundar till Sverige o andra EU-länder och även steriliserar och vaccinerar hundarna för att de inte ska bli dödade av befolkningen.

DinasArk består av bland annat en tjej vid namn Ester som utbildar sig till vetrinär nere i Cluj på hänget de flesta hundarna kommer ifrån innan de flyttar till hundhotellet. Jag har förstått att de får en hel del penga-donationer av privatpersoner, men min tanke är att kunna samla ihop leksaker, gosedjur mm som hundarna kan få nere i Cluj.

Så vet du med dig att du har hund, men t ex en bädd du inte längre använder, koppel, halsband, leksaker, hundben mm.. Donera ! Antingen kontaktar du mig på: Angelicaa_90@hotmail.com eller DinasArk direkt via: donationer@dinasark.se . Som sagt, " INGEN behöver göra allt, men ALLA kan göra något " . Självklart är det frivilligt, så är du inte intresserad behöver du ej agera :)

//Kram Angelica <3

http://angelicakjellen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se