Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 13 juli 2011

Sorgliga saker och bra saker

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2011 17:47

I går kväll så fick jag och matte ett mycket tråkigt besked.

 

Min kompis Pasco vandrade över regnbågsbron igår.

Hans långa hundliv som började så dåligt med slutade bra är över.

Pasco var en bra kompis.

Vi hade mycket skoj med bad och pinnar, för att inte tala om hans gris som jag

älkade att stjäla låna.

Jag vet att han har det bra där på andra sidan regnbågsbron.

Finns säkert massor med sjöar, bra pinnar och en massa snygga tikar.

 

Kanske simmar han just nu runt på sitt speciella sätt med svansen rakt upp i en bra

sjö där på andra sidan regnbågsbron.

Jag och matte tänker mycket på hans matte och husse som mist sin kompis.

Men en dag då finns bara alla de ljusa minnena kvar.

Jag har i alla fall lyckats fördriva ytterligare en dag i mitt hundliv.

Blev inte skjutsad nånstans när jag skulle ut på längre runda.

Matte led fortfarande av telefonfixering och ville inte heller vara för långt

hemifrån.

 

Drog runt ganska planlöst på olika stigar i en skog här.

 

Försökte jobba. Fanns bara några eländigt torra kanatreller som står kvar i skogen.

Vill jobba!!!

 

Utforskade lite nya delar av skogen.

Såg ut som mycket lovande svampmarker.

 

Nära en gård så satt den här lappen på ett träd.

Såg inga lamm och inga får heller för den delen.

Fast får och lamm äter ju inte hundar så det gör inget om jag skulle möta ett eller

annat.

 

Helt plötsligt så var jag nedanför slalombacken och då fick jag bråttom.

 

Var ju tvungen att ta igen alla bad som jag missade igår.

Tog sin lilla tid att ordna det men jag klarade av det.

 

Sen satt jag och hade fruktansvärt trist.

 

Matte plockade en massa såna här tråkblommor som heter rödklöver.

Ska visst göras nåt av dom. Ointressant, jag var uttråkad!

 

När det var hundläger så vet jag att någon la något under den här trappen.

Detta något bestämde jag att jag skulle ha.

 

Jo då jag hittade den lilla flaskan som någon lagt där.

Roade mej mycket med den.

Gick hem en stund medan matte passade sina telefoner.

Så ringde telefonen och jag följde med till Eskilstuna.

Nu är mattes mamma utsläppt från människoveterinärens hus.

Trött och matt och ska ta det lugnt ett tag och inte äta vad som helt heller.

Var nåt sår i magen som blödde.

Jag och matte skulle skjutsa hem henne.

 

På väg hem så stannade vi vid Rudis mattes tråkjobb.

Mattes mamma behövde ha böcker att läsa nu när hon ska hålla sej lugn.

Jag funderde mest på att bada i den där skoj fontänen.

Fick fortfarande inte bada där.

Fikade hos mattes föräldrar och åt ett par goda kakar.'

Åkte tillbaka hem och slappade.

En annan sak också.

Om ni som har blogspot inte ser spår av mej så beror det på att det strular där.

När jag tänker lämna tassavtryck så anser blogspot att kommentarsrutan inte

kan visas.

Ibland funkar det hos nån, men inte hos andra, andra gånger inte alls.

Tydligen struligt det där blogspot.


 
ANNONS
 
Rudi

Rudi

13 juli 2011 18:19

Hur ledsamt som helst med Pasco. Han verkade vara en fin kille.
Blogspot är superstruligt ibland. Jo, så är det! Jag var också utanför mattens tråkjobb idag och kollade fontänen, så det så! Det var roligt att se slalombacken igen.

http://wwww.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Marie Ström

Marie Ström

13 juli 2011 18:37

Men så ledsmat med Pasco - träffade honom endast en gång förvisso men det är alltid lika sorsamt att mista en hund.

Slalombacken ja... Ger mig sommarvarma associationer!

http://www.marieofsweden.se

 
Ingen bild

Skrållan & Lilo

13 juli 2011 19:10

Tråkigt med Pasco, fast vi inte träffat honom så är det ledsamt. Håller med dig att han har säkert bra där på andra sidan Regnbågsbron. Min kompis Mimmi som fanns hos matte mitt första år är oxå där borta på andra sidan, hon var oxå gammal 10 år 8 månader. Vi tänker på henne ofta... Ha det bra nu och sköt om mormor så hon blir bra.

 
Boman

Boman

13 juli 2011 19:45

Tråkigt att mista en hundvän. Han har det säker bra där, och jagar pinnar ihop med alla andra änglahundar, min Zappa också

http://bomanskassar.wordpress.com

 
Eva H

Eva H

13 juli 2011 20:07

Du får hälsa så mycket till Pascos husse och matte från oss!
Och till din mattes mamma! Bra att ni hämtade böcker så hon kan sitta still. Kanske lika bra att du åt upp kakorna förresten?;)
Hoppas att hennes mage snart mår mycket mycket bättre!
PUSS!

http://fyrfotingar.blogspot.com

 
 Kasper

Kasper

13 juli 2011 21:54

Blogspot krånglar ibland, men det gjorde å andra sidan min gamla hemsida också ibland.
Din blogg ställer också till det - av och till stänger datorn plötsligt bara ner sig! "För att skydda sig", säger den när den startar igen. (Hände för en liten stund sedan.) Ibland kommer ett varningsmeddelande när jag ska kommentera - och så hänger datorn sig!
Inte lätt att fatta vad som händer.
.
Ledsamt med Pasco, känns naturligtvis förfärligt för hans husse och matte. Usch, säger min matte, som minsann vet.
.
Och så önskar vi att mattes mamma ska återhämta sig fort!

http://kasperian2.blogspot.com

 
Ludde

Ludde

13 juli 2011 22:24

Tråkigt med Pasco. Hoppas han har det bra på andra sidan. Förstår inte varför du inte får bada i DEN fontänen? Det är väl samma sorts vatten som i Malmköping? Det är väl bra att matten plockar rödklöver. Husse säger att man aldrig kan få för mycket klöver... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Giah med flock

Giah med flock

13 juli 2011 23:15

Ledsamt att förlora en vän :( Men han har det bra på andra sidan bron!
Skont att Evy är hemma igen säger matte :)
Nospussar Giah

http://www.belgarhuset.com

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

14 juli 2011 09:37

Men vad tråkigt med din kompis Pasco :(

Inte lätt med en telefonfixerad matte. Sen en massa torka så du inte kan jobba som svamphund :( Du har ju haft semester hela vintern så jag förstår du är jobbar sugen ;) Men ni har ju iaf hittat en massa svamp förut.

Tur inte dina badställen försvunnit iaf i värmen ;)

http://www.heratorpetsvinja.webs.com

 
Gizmo

Gizmo

14 juli 2011 12:16

Tråkigt att höra att din hundvän har vandrat över regnbågsbron. Det är tur att du har många vänner. NU ska jag passa på att släpa ut min matte på en promenad. Det ska visst kunna vara oväder på ingång. Ha det bra Sigge och naturligtvis matte också..

http://gizmopojken.blogg.se

 
Hillman

Hillman

14 juli 2011 13:10

Så sorgligt att höra att ännu en hund vandrat vidare, det är ju bara drygt en vecka sen brorsan fick somna in. Jag saknar honom varje dag, det känns så trist så jag förstår prexis hur du känner dig och hur Pascos matte och husse känner sig. Hoppas att han träffar Illerson och kan bli kompis med honom, så de inte känner sig så ensamma där på andra sidan.

Taxpussar i mängd.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se