Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2010

Det finns hopp

Av Sigge Svamphund - 23 oktober 2010 17:38

Världen var fortfarande vit när jag vaknade.

När jag skulle ut för morgontoaletten så var det enligt matte glashalt.

Hon gick som en 146 åring som glömt rullatorn hemma.

Bara att inse att vi med fyra ben står stadigare på marken, för jag hade inga bekymmer.

Så slappade jag ett tag innan det var dags för min långrunda.

Blev inte skjutsad till nån skog.

Matte vägrade köra med sommardäck och dessutom är det lördag och risk

att skogarna är invaderade av jägare igen.

Fick hålla mej i hemmaskogarna istället.

  

Passerade min närmaste sjö på väg mot skogen.

Nu visar onödiga isen sin fula nos igen.

Äckligt, jag ska fortsätta bada.

  

Så här vitt var det när jag närmade mej skogen.

Idag fick jag gå en väg som jag inte gått på väldigt länge

Matte trodde att det var jägarfritt och det var det.

  

Skiter i snön, jag ska jobba!

Känner inte för semster ännu så jag jobbade.

Vägrade att röra på mej innan matte kommit och kollat mitt fynd.

  

Fick höra att jag är fullkomligt sanslös men att detta definitivt är årets sista

svarta trumpet.

Har vi inte sett än, jag kan nog hitta flera.

  

Lyckades hitta en enda spagrop som inte var invaderad av onödiga isen.

  

La mej och deppade en stund över all snö och onödiga isen.

Håller helt med matte det ska inte vara vinter ännu på länge!!!!

Men jag ryckte upp mej igen och jobbade lite till.

  

Hittade fina djupfrysta trattkantareller.

  

Kantarellerna är också fina.

Hoppas Kung Bore somnar om så jag kan fortsätta jobba.

  

Matte vägrade att plocka svamp idag.

Dessutom hade hon ingen som helst lust att komma och titta på alla svampar som jag

hittade bland riset.

Människor är märkliga.

Trodde att jag kanske skulle ha tur och hitta några skoj fynd, men inte ett enda.

Grejade med vanliga hundgöromål istället.

  

På väg tillbaka så hade jag tur och fick med mej matte in på denna väg.

Finns nämligen nåt väldigt viktigt i slutet av den.

  

Jag har en sjö där!

Har inte besökt den på många evigheter.

  

Kan bero på den här fullkomligt onödiga skylten.

Men nu är ju badsäsongen över för klenmänniskorna så då kan jag bada där.

  

Hann ta ett underbart dopp, sen kom matte på varför jag inte badat i den

sjön.

Har ju andra ställen där det inte är badplats. Det var i den här sjön som en

hund blev biten av en sån där förklädd vithaj i våras.

Alltså bestämde matte att det var slut på badande där.

Nu när hon kom ihåg det så fick jag inte fortsätta att simma där.

Jag ska inte sluta mina dagar som hajmat.

  

Hittade ett ställe med bara lite snö så jag kunde torka mej efter badet.

Har fortfarande inte snörullat.

Matte fattar ingenting, för jag brukar ju göra det i första snön.

Men nä, jag gillar inte snö har jag kommit på.

Fortsatte hemåt.

  

Utanför en affär satt min polare Ollie och passade hela affären.

Mycket trevligt att träffa en kompis.

Hans matte kom ut så vi hade sällskap ett tag.

Måste komma ihåg att rymma nästa gång jag är i skogen nära honom så vi

kan umgås ordentligt.

Så när jag gick ut på eftermiddan så insåg jag att den där Bore håller på och

somnar om.

Nästan all snö är försvunnen, bara de ihop plogade högarna ligger kvar.

Finns alltså hopp om att livet kommer att återgå till det normala.

Ni som är uppmärksamma har säkert sett att det inte finns någon reklam här längre.

Det går att bli av med den helt!

Matte hittade en inställning igår som befriar bloggen helt från reklam.

Så¨skönt tycker både hon och jag att slippa den.

Kan vara värt 20 kr i månaden.

 
ANNONS
 
Rudi

Rudi

23 oktober 2010 19:46

Ja, även i Julita försvinner snön snabbt som attan. Man hann ju knappt snörulla sig så försvann den! Nu är det bara massor av lera kvar. Man får liv att duscha efter varje promenad. Jobbigt!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

24 oktober 2010 00:40

Svamp nu? I snön? Fast har du tur och all snö förvsinner och det blir varmt så kommer det nog mer! OH, så GLAD din matte blir då! Med all rätt, tycker jag.
Människor är larviga med sina badförbud på badplatser, tycker jag.
Borde vara förbjudet med sån diskriminering. Själv är jag VÄLDIGT förtjust i just badplatser.

Visst är det skönt att slippa reklam! Det gör ju jag också.
Men så kommer det rätt som det är nån som tycker att jag BORDE ha det och erbjuder sig att BETALA mig för att jag ska säga "ja tack". Det säger jag inte!

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Ingen bild

Kajsa & Co

24 oktober 2010 00:46

Voff! Hittar du svamp fortfarande i snö'n du måste ha världens luktsinne för svampisar.
Här har vi massor med snö kvar, jag är överlycklig men inte matte som höll på att halka om kull på isen i dag när hon skulle titta till sin mammas grav. Jag följde med trotts att det står hundar får ej vistat där, man jag är skötsam och följer med matte som stöd, samt att jag ska lukta/inspektera mattes mammas (min "mormors") gravsten, och kolla så allt ser ok ut med blommor & lyktor m.m tar mitt jobb på stort allvar, vi försöker välja tider då det är lite människor där, är det många i rörelse stannar jag kvar i bilen.

Fint det blev med den skogsgröna bakgrunden i bloggen :o) riktigt fint.

Hoppas ni får en fin & trevlig dag!
Svansvifft!

 
Ingen bild

Kajsa & Co

24 oktober 2010 01:11

Voff igen! Matte glömde skriva,att hon tycker Ollie är så fin & socker söt,han ser ut att vara en charmig & finurlig liten kille :)

Vi tycker också de där hundförbuds skyltarna är fånigt påhitt, det är skillnad om det ex. är en farlig plats för oss att vistas på. Vi tycker bara man är skötsam & människorna plockar upp efter oss borde vi få följa med till fler ställen, där vi nu ä portade.

Matte såg te.x bara i gallerian på Ötermalm där matte & husse var i går, där satt massor med vovvar tillsammans med sina hussar & mattar på precis alla restauraner & fik, skulle vara här det, jag fick inte ens följa med matte in när hon skulle boka tid hos frisören här hemma, och matte vägrade lämna mig utanför, hon är rädd att någon skulle hundnappa (kidnappa) mig, och hon kan tänka sig alla de kemikalier de använder hos frisören är nog mer allergiframkallande än om en vovve skulle följa med in ( och ingen som var där inne var hundrädd heller, matte frågar alltid först),,,Vi har läst att vi vovvar inte alls är så allergiframkallande som många tror, då de allergena partiklarna är så tunga att de faller till marken direkt och inte yr runt i luften som ex. damm, pollen eller tobaksrök gör.

Tass på er!

 
kulan

kulan

24 oktober 2010 02:11

Hon verkar ju helt hopplös din matte... hon borde väl bli glad när du hittar färdigfrysta kantareller!!
Men du, jag måste ha missat nåt. Har du hajar i din sjö???

http://www.kulan.bloggplatsen.se

 
Eva H

Eva H

24 oktober 2010 10:56

Här idag verkar i alla fall Bore sova sött... Det vräkregnar!!
Matte säger hon hellre skulle se att det kom ner i frusen form:)

http://fyrfotingar.blogspot.com

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

24 oktober 2010 11:26

Oj varför har du snö och inte vi? Klart att du hittar svamp under snön, du är ju väldens bästa svamphund. Det här med reklam skall våran Matte också kolla hur man får bort. Nu slipper man ju iallafall allt det där gula som var här om dagen. Ha en fortsatt bra söndag.

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Buttons

Buttons

24 oktober 2010 17:06

Usch och fy så kallt det ser ut hos er,jag har visserligen aldrig sett snö, men det ser kallt ut. HUr kan du bada fryser du inte ? vadå förklädd haj ? vi har krokodiler i sjön så jag får inte bada i nån sjö, det blir bara poolen för mig. Sigge packa dina grejjer och kom hit vetja, här finns inget vitt på marken..............puss på svansen

http://floridatjej.bloggplatsen.se

 
Hillman

Hillman

24 oktober 2010 18:46

Det var ju bra att snön försvann det var säkert för att du pinkade på den, hihi. Du pratar om reklamfritt men då måste jag lära matte att sms först och det blir inte lätt. Hon ser för dåligt och sen passar inte hennes fingar till de små knapparna. Det blir nog att ta hjälp av Lill-husse för han är en fena på allt tekniskt som finns. Han brukar hjälpa en del människor med deras datorer när de fått virus eller när nåt har havererat.

Taxkramisar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se