Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 17 april 2010

Bra dunktillväxt

Av Sigge Svamphund - 17 april 2010 18:31

Idag kom det ingen äcklig snö så jag fick åka till skogen med Krokodilsjön.

Mycket trevligt eftersom jag kunde gå en väg som jag inte gått sen före jul.

  

Jag hann bara ur bilen så gjorde jag första fyndet.

  

En grön dunk!

Perfekt, kändes som om hela min dag var räddad.

Den tog jag självklart med mej.

  

Premiärdopp i Krokodilsjön.

Även där så hade onödiga isen dött.

Den var lika simvänlig som vanligt.

  

Tur att jag hittade dunken för matte var tråkig.

På bilden är det grankåda och hon höll bara på och skrapade sån från en massa

granar.

Ska bli sån där tass och människosalva av den.

  

Alltså tillbringade jag en massa tid så här.

Satt och väntade på att matte kanske skulle se att jag placerat dunken vid en  gran

och att hon istället för kådan skulle roa mej.

  

I ren protest så spaade jag ihop med den.

  

Hittade en massa plast i skogen.

Funderade på om jag skulle ta den med mej men kom fram till att den skulle få

vara kvar.

Det ligger ju ett hus vid Krokodilsjön så de som bor där kan gå och hämta sin

plast tycker jag.

  

Katastrof.

Matte har upplyst om att vi ska gå och jag var så ditraherad av plasten att jag

höll på att glömma min dunk!

Sånt får bara inte hända!

  

Jobbade som murkelhund också.

Detta är en öronmurkla.

Kommer nu på våren ihop med stenmurklorna.

Växer oftats på gamla rötter eller barrstubbar.

Ätlig efter avkokning.

Hittade några små stenmurkelvalpar också.

  

Det senaste inom hundmode.

En snygg svansprydnad i form av en grankvist.

Tror att det kan bli en hit faktiskt.

  

Snart är det över men ännu växer det på tallarna.

Här har jag hittat en tall med blodpudding och Frolic.

Rensade den självklart.

  

Tillbaka vid bilen efter knappt tre timmar.

Tänk på den tiden så hade det växt upp ytterligare en dunk!!!!

De måste ha någon slags tillväxtperiod just nu.

  

Smet iväg till en liten nästansjö och spaade ihop med den.

Kändes väldigt bra.

Gömde dunken för kommande behov.

När jag var vid bilen så hade det tyvärr inte växt fram ytterligare dunkar.

Det kanske tar några timmar för varje att gro.

Funderar på om mina gömda dunkar kanske kan sprida sej så det växer upp ännu

flera där jag gömt dom.

 
ANNONS
 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

17 april 2010 19:30

ja du med dina dunkar. Julgran kanske inte du skulle passa som. Fast det fattades ju bara pumlorna:) Idag har vi fått denna äckliga snön. Det har nog till nu snöat 3 cm. Där gräsmattor (gråmattor) var framme är det nu vitt, vitt, vitt. Nu är vi less. Fast i stugan hade isen börjat att gå upp, så vi hoppas att det inte dröjer länge innan vi får göra som dig, SIMMA. Ha en bra kväll

http://mrbamse.bloggagratis.se.

 
Rudi

Rudi

17 april 2010 20:06

Haha, tänk att både du och jag hittat godistallar idag! Dom sprider sig i Sörmland! Och grankvist hade ju jag hängades i örat häromdan såg du. Det var väl för att du ville följa Julita-modet så här på vårkanten, kan jag tro. Nä, stadsdiket var vid Tuna Park, bläh vilket skräpigt dike det var!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Maja

17 april 2010 20:43

Oj, Sigge, vad jag beundrar dig! Du bär dunkar som en St. Bernhard och simmar snabbare än en bäver. Vilka vågor det blir runt dig.

Här i Göteborg har det blåst halv storm idag. Då går jag inte ut minsann och blir sönderblåst i pälsen. Mitt soffhörne är ljuvligt skönt i väntan på stilla, soliga dagar.

 
Stella

Stella

17 april 2010 22:50

Det är nog väldigt lokalt var det växer dunkar för vi har då inte sett en enda.. Härliga dopp du fått lite avis blir jag allt!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Kasper

Kasper

17 april 2010 23:45

Bra dag, kan jag se. Min har varit sisådär... matte grejar med så mycket inomhus.
Bra i alla fall att snön är borta, och snart all is också. Fortfarande lite kvar på på min sjö, men jag tror den är borta i morgon!

http://www.belof.se

 
Ingen bild

Kajsa & Co

18 april 2010 01:02

Voff! Ser ut som du haft en rolig dag :o) leksaker/plastdunkar, godisträd & spa-gropar, trevligt.

Här har vi haft blåsigt, kall nordanvind, snö eller regn. Fick i alle fall åka till mitt flygfält i dag :) hela två gånger blev jag skjutsad dit av husse, det var tomt, inte en människa på plats.

Ha en bra helg!
Tass på er!

 
Edith

Edith

18 april 2010 08:44

Hej Sigge, Du är en baddare på att hitta dunkar och bära runt dom. Inte visste jag att din matte kunde göra hund- och människosalva. Vad hjälper den mot? Idag har jag 12 grader varmt redan på morgonen. I eftermiddag tror jag sommaren kommer. Ha' en bra dag! Pariserkramar

http://www.parisercollie.blogg.se

 
Ingen bild

Alice

18 april 2010 09:45

Hej Sigge! Min matte är på strålande humör. Blir säkert en bra dag av denna. Hon är glad för att det inte är en enda flygmaskin som bullrar över vårt hus. Normalt har vi det hela tiden för vi bor nära Landvetter. Nu har vi har det tyst och lugnt. Matte och jag går våra promenader i skogen. Man kan höra allt prassel i buskarna vilket underlättar för mig. Matte pratar om den underbara fågelsången som hon hör och tänker på. Med andra ord så är allt bra här. Hoppas på flera dagar av denna sort. Flygmänniskor har så bråttom säger matte. Man skall njuta av dagen sådan den är tycker vi.
Ha en fin söndag Sigge
Kram från Din Alice

 
Ludde

Ludde

18 april 2010 10:05

Konstiga skogar du går i där det finns så många dunkar. Jag trodde ett tag igår att det växte såna vid torpet, men det var husse som hade en dunk med sågkedjeolja, så den fick jag inte använda. Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Hillman

Hillman

18 april 2010 12:14

Husse är så nyfiken var du haft för dig och idag skrattade han gott åt dina fynd. Med andra ord så är hela min familj med ute och läser på din blogg. Vi tycker att du är fräsig och att du hittar så mycket, du borde ta anställning som sakletare. Jag förstår inte hur de är skapta som bor nere i dina trakter, för de tycks använda skogen som en soptipp men de kanske är så glömska om var de gjort av sina dunkar så de har helt enkelt glömt dem i naturen. Du får samla ihop alla och sen be din matte att sätta upp ett anslag borta på butiken, om att dunkar fås tillbaka mot beskrivning, hihi.

Taxkramisar.

http://taxar.bloggagratis.se

 
Myrra

Myrra

18 april 2010 13:35

Jaha du Sigge! Du testodlar dunkar - och jag experimenterar med märgben just nu! Vad fiffiga vi hundar är ändå!;)

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Valle Vagabond

Valle Vagabond

18 april 2010 15:09

Det är lite underligt vad det är som växer och inte i skogen. Själv hittar jag köttbullsbitar på träden ibland, men dåligt med dunkar i min skog. Hörru din matte kan väldigt mycket om skogsgrejer minsann. Grankåda till tass-salva låter spännande! Och så alla konstiga murklor! Hoppas att din söndag blir lika rolig som lördagen! Ha det gott.

http://vallevagabond.bloggagratis.se

 
Wille

Wille

19 april 2010 12:18

Sigge på äventyr, kan man nästan döpa din blogg till. För där händer det saker nästan varje dag verkar det som. Ibland är det sådana dagar här, men ofta är de rätt lugna och sköna. Idga är en sådan där lugn dag. Men jag vet inte va dför skog ni bör i. Här växer det minsann inga saker som korv, frolic eller blodpudding i träden inte. Tror du det har med klimatet att göra ?

http://willebus.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se