Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 14 mars 2010

Alldeles vanlig dag

Av Sigge Svamphund - 14 mars 2010 17:40

TACK för alla underbara, snälla och tröstande kommentarer!!!!!!!!!!!!

Sorgen är tung här och Penny djupt saknad men snart kommer bara alla ljusa minnen av henne att finnas.

Känns konstigt för mej också, ingen som har svurit åt mej eller gett mej dagliga

smällen på nosen.

Jag har haft en alldeles vanlig hunddag.

Blev inte skjutsad någonstans för långpromenaden utan ick runt min sjö i stället.

  

Började med att göra ett fynd.

Fyndar alldeles för sällan nu när snön gömmer alla bra saker.

Har aldrig lyckats fynda ett avbrutet spadskaft förut.

  

Tog med mej fyndet en stund.

Men tyvärr så var jag precis på den sträckan där jag måste ha onödigt koppel.

Svårt att använda fyndet på vettigt sätt då så jag har gömt det för kommande

behov.

Träffade leonbergerbruden Cleo.

Men det blev bara ett snabbt möte för hon hade en liten ettrig hane i släptåg och

han gillade inte mej.

Hörde något om att jag ska träffa henne ensam framöver.

Hoppas att människorna får tummen ur och fixar det också.

  

Precis där jag står och gräver så hittade jag årets första stenmurklaför

två år sen precis på dagen.

Fanns ingen murkla under snön.

Matte tror att det kommer att dröja evigheter innan de dyker upp och jag kan börja

jobba ordentligt igen.

  

Funderar på förbjuden sysselsättning.

Men det blev bara tanken.

Bakom mej finns sjön och jag får inte sätta tassarna på isen.

Löjligt, det var spår av rådjur och en människa åkte skidor också.

Den hade säkert hållit för mej.

I stället så träffade jag en trevlig människa som busade en del med mej.

  

Nähä, jag ägnar mej INTE åt omodern snörullning, det överlåter jag till Rudi och

Jolina.

I stället så testade jag nya sporten snökana.

Man lägger sej ner och gliiiider på snön.

Fungerar utmärkt om det är lite lagom nedförsbacke och hård skare.

  

Dags för en utgrävning igen.

Visste att under snön så fanns det något som jag behövde.

  

Japp, mitt gamla brända vedträ som jag gömde där för länge sen.

Matte blir ibland väldigt avundsjuk på mitt ypperliga minne.

Hon glömmer det mesta och jag minns allt.

Hade mycket skoj med vedträet innan jag gömde det igen för kommande rundor.

  

Det som göms i snö...........................

Här håller en barnvagn på och tinar fram i snödrivan.

Funderade på om den var användbar men kom fram till att den skulle få ligga

kvar.

Människovalparna behöver den inte och jag vet inte vad jag skulle ha den till.

Annars så har dagen fördrivits med vanliga hundgöromål.

I morgon ska jag jobba.

Människovalparna Oliver och Adam behöver min tillsyn ett par timmar så jag

ser fram emot massor med skoj bus då.

 
ANNONS
 
Rudi

Rudi

14 mars 2010 19:13

Men snökana det har jag också ägnat mig lite åt idag, så helt omodern är jag tydligen inte. Det blir ju automatiskt snökana när man ska snörulla och det är hård skare. Kul att du får åka och jobba i morrn! Kram på dig!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

14 mars 2010 19:19

Snörullning det har vi hört talas om, men snökaning. Det kanske man skulle testa vi har ju en liten backe ner från stugan till vattnet. Men det får bli då det blivit lite hårdare på snön. Nu kan vi inte gå utan för ett spår utan att sjunka ner till magen. Ha en bra kväll

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kajsa & Co

14 mars 2010 20:15

Voff! Många spännande fynd du gör *hihi*, människor lämnar mycker skräp efter sig. Hoppas morgondagen blir rolig hos människovalparna :O)

Ha en trevlig kväll !
Svansvifft!

 
Ludde

Ludde

14 mars 2010 21:50

Avbrutna skaft är bra. Jag har inga problem att fynda sådana, för husse har en massa urgamla redskap han använder, så dom går av hela tiden. Barnpassning i morgon betyder säkert gottigt att äta... kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

14 mars 2010 23:49

Jag för min del är nog väldigt omodern, ägnar mig åt både snörullning och snöplöjning. Eller heter det kanske snönosplogning?
Väldigt slarviga människor i din närhet, vad med prylar dom lämnar efter sig lite överallt!

Jag förstår att det är tomt hemma hos dej. Jag skulle också sakna mina katter väldigt mycket om dom inte fanns här mer. Det skulle matte också.

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Torsten

Torsten

15 mars 2010 07:33

Vad tråkigt med gamla Penny....Förstår att ni är lite ledsna!
Annars ser ni ut att ha haft lika fint väder som oss, strålande sol!
Ha en bra dag hos Oliver o Adam!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Hillman & Illerson

Hillman & Illerson

15 mars 2010 10:59

Visst är det trist när en kompis som man kamerat ihop med försvinner för att inte komma tillbaka mera. Vi letade efter Kickan länge när hon försvann, först förvann Mirte, som oxå var en reservmorsa sen Kickan och henne letade vi efter i minst ett år. Kändes inte rätt att hon åkte med husse och matte i bilen men de kom hem utan henne och de var jätteledsna. Mattes tårar tycktes aldrig ta slut, men sen blev det bättre och bättre, det är väl så tiden läker alla sår men matte säger att hon aldrig kommer att glömma de hundar som hon haft. De har för alltid en plats i hjärtat, säger matte.

Den där med att åka kana har vi aldrig testat men springa på skaren det är kul, för då kan man gå där matte inte kommer fram. Känns bra att få lite avskildhet ibland när det pockar på om du förstår vad vi menar.

Taxkramisar i mängd.

http://taxar.bloggagratis.se

 
Valle Vagabond

Valle Vagabond

15 mars 2010 15:55

Bra att du vintersportar och håller humöret uppe, fastän du har mist din Penny Pök. Kan tro att det är din matte som saknar henne mest ändå. Vi hälsar henne härifrån Valleland. Solen skiner och det blir nog en bra dag här. Hoppas att du också har det fint med människovalparna!

http://vallevagabond.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se