Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 23 februari 2010

Otack är hundens lön

Av Sigge Svamphund - 23 februari 2010 17:42

Haft en lugn dag.

Om vädret kan jag väl meddela...............  

Att det tyvärr inte ser ut så här just nu.

Matte ansåg att jag kunde ta det lite lugnt i dag.

Blev inte skjutsad till nån trevlig skog (läs trist plogad skogsbilväg) utan skulle gå

runt min sjö istället.

  

Började med en liten utgrävning.

Visste att det fanns något under snön som jag ville ha.

  

Jodå en bit djupfryst purjolök!

Man kan ju undra vem som tappar sån efter en skogsstig.

Fast jag tröttnade ganska fort på den.

  

Gissa var jag är borde denna bild heta.

Jag finns faktiskt även om bara huvudet sticker upp.

Hade tänkt inspektera isen men matte vägrade och jag höll på att fastna i snön.

Lyckades i alla fall ta mej tillbaka utan att drunkna.

  

Matte pratar bara om att gräva ner en massa i snödrivor hela tiden.

Alltså tänkte jag hjälpa henne med grävandet.

  

Jag grävde och grävde och trodde att jag skulle nå marken.

Här har jag grävt så djupt att jag håller på och försvinner men ingen mark i sikte.

Det är inte ens en snödriva utan normalt snödjup här.

Var ganska jobbigt att ta sej fram också.

Så gick vi över de där långa broarna som går över sjön.

Ena sekunden fanns matte och i nästa var hon borta.

Ett litet felkliv och matte var försvunnen under snön.

Jag kastade mej fram fast besluten att gräva fram henne.

Bara det att jag landade på matte som precis lyckats sätta sej upp.

Hon försvann under snön igen och jag tänkte gräva.

Som sagt otack är hundens lön för jag hörde bara massor med fula ord och så fick

jag några nya underliga namn också innan jag insåg att det var bäst att hålla

säkerhetsavstånd till henne.

Men jag tänkte ju kanske börja jobba som lavinhund och behövde praktisera lite.

För övrigt så skulle det säkert ha kunnat bli väldigt bra bilder eller en mycket

skoj film av ovanstående.

Matte däremot påstår att det var tur att kameran var i säkert förvar hos henne och att

vi var alldeles ensamma där.

  

Men plogad väg underlättar.

Mycket enklare att kunna springa ordentligt och andra viktiga hundgöromål.

  

Någonstans bakom snödrivan så ska det finnas en bra stig.

Men det dröjer nog evigheter innan jag kommer att kunna gå den.

  

Svamphundsjobbet känns väldigt långt borta.

Där jag står så brukar det komma murklor väldigt tidigt.

För två år sen kom den första 14 mars.

Lär dröja mycket längre än så i år.

I dag är det exakt en vecka kvar tills jag fyller år.

Det är då jag önskar mej spagropar.

Någpn som tror att jag kommer att hitta någon sån på min födelsedag?


 
ANNONS
 
Ville

Ville

23 februari 2010 18:30

Packa ryggsäcken och kom till mig våran bäck är fortfarande lite öppen lagom för en hund att spaa i ....jag tänker på dig varje gång jag går förbi där. Ska försöka fota den imorgon så du får se själv. Hälsa matten att snöskor kanske skulle vara nåt ;)
tassklapp

http://marno.bloggagratis.se

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

23 februari 2010 18:31

Ja vi får verkligen hoppas att din födelsedags önskan slår in. Nu är man less detta skit väder. Termometern står nu på -32 grader. Och det känns inge kul alls att uträtta sina behov ute. Skall skynda på Matte med uppfinningen tror vi. Ha en bra kväll

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Kasper

Kasper

23 februari 2010 21:45

Hihihi, säger matte - väldigt medlidsamt förstås! - när hon ser framför sig din heroiska insats för att rädda din matte!
Min matte klev också fel idag, när hon skulle bära in ett paket värmeloggs.
Konstigt med mattar som bara försvinner så där! Dom kunde väl se sig för!!!

http://www.belof.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

23 februari 2010 23:03

Hade velat se din matte försvinna gång på gång, tur att snön är mjuk att landa i. Har din matte bildat snöhatarklubben än?
Om du önskar dej en spagrop riktigt riktigt mycket, kanske det blir en.
spapussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

 
Tessan och pälsbollarna

Tessan och pälsbollarna

23 februari 2010 23:42

SUCK längtar ju ännu mer när du sätter ut sådana gröna sköna bilder! Du snackar om badsäsong i inlägg här nere...tycker allt att ni hundar snöbadar rätt så mycket dagligen;) Själv borde man ha hur mycket muskler som helst genom att ha pulsat i denna jäkla snö i snart 3 månader....men nehe då inte har man några stjärtmuskler här inte;) Det verkar bara som att ni hundar bygger sådana av att pulsa i snö!
Kramis till dig...och du såg ut att ha kul med Oliver häromdagen och du...den där "mössan" Adam hade....snacka om nyaste vårmodet....;)

http://minahundarochjag.blogg.se

 
Ludde

Ludde

24 februari 2010 00:15

Du kanske får hålla matten kopplad så hon inte försvinner för gott. Tur att du kunde gräva fram henne i alla fall...

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Torsten

Torsten

24 februari 2010 07:32

Fast jag tror mer på att gräva ner sin matte...då kanske dom håller tyst ett tag :)
Jag ska verkligen försöka tänka fram en spagrop åt dej till din födelsedag....dom säger ju att tankens makt är stor...värt ett försök iallafall!
Ha det gott i snön !

http://prinstorsten.blogg.se

 
Marianne

Marianne

24 februari 2010 09:14

Jag hoppas det blir så milt väder att du hittar en bra spagrop på din födelsedag.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Hillman

Hillman

24 februari 2010 21:06

Min matte skrattar så hon skakar, bara för att din matte försvann under snön. Hon hade själv råkat ut för det med första taxen, gick i skogen på vintern och ramlade baklänges med en hund på bröstkorgen stirrandes i hennes ögon "ska vi leka matte". Hon förstår hur din matte hade det och vart alla vackra ord kom ifrån. Jätteroligt tyckte vi oxå att det var alltid roligt när matte skrattar.

Du det där med spa-gropar kan det nog bli ganska många av när det väl börjar lena, för med så mycket snö måste det bli väldans blött oxå.

Taxkramisar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se