Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 31 december 2009

GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!

Av Sigge Svamphund - 31 december 2009 15:21

Önskar alla mina bloggvänner, alla andra trogna besökare och ni som bara halkade in här ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!

Idag har det inte varit så väldigt kallt utan jag har fått en ordentlig runda i skogen på förmiddagen.

För nu börjar de där rysliga smällarna höras ute så jag kommer bara att gå ut ett par korta kissrundor.

Vill helst vara inne medan oljudet pågår.

Men en liten rapport om min skogsrunda ska ni få.

Matte skjutsade mej till en av alla mina bra skogar, den med gröna husen för där finns det massor med små vägar man kan gå på eftersom det är svårt i skogen med all djup snö.

  

Började med att ligga och deppa vid min före detta spagrop.

Matte försökte trösta mej med att bara det blir varmare så kommer jag att hitta

miljoner med nya att använda istället.

  

En vild gris hade bökat runt ordentligt på ett ställe.

När den nu jobbade så hårt kunde den väl ha bökat sönder isen i diket också?

Men inte...........behöver uppfostra vilda grisarna så jag har nytta av dom.

  

Stackars lilla grodan.

Den hade tydligen vaknat vid alldeles fel tid och frusit ihjäl i snön.

Eller så gick den i sömnen.

  

Som sagt spa det kan jag bara drömma om just nu.

Här brukar jag kunna simma ibland.

Dags att onödiga isen inser hur onödig den är och försvinner nu.

  

Passerade komonstrens äckliga hundfällor.

Men det är så mycket snö på fällorna  att det inte var några problem att gå över

dom.

  

Sist jag gick här så kunde jag bada i Komonstersjön.

Men som alla andra bra sjöar är den täckt av onödiga isen.

Roade mej med andra hundgöromål istället.

  

Min bra bäck för skuminpackningar är också oanvändbar.

Men jag hörde hur det rann vatten under onödiga isen så jag försökt ta bort

iseländet.

Hade tyvärr ingen som helst framgång.

Blev nästan tre timmar i skogen så jag fick ordentligt med motion.

Resten av dagen och kvällen ska jag bara ta det lugnt.

Matte tror inte att vi kommer att vara vakna när det blir nytt år.

Jag ska fundera ut vilka nyårslöften jag ska avge.

Igår lovade jag ju att jag skulle berätta hur hårt jag slet som svamphund i år.

  

Började ju med stenmurklorna i våras.

Var ett dåligt år för dom.

Nosade bara upp 278 st i år, året innan kom jag upp i 944 st

  

Såna här Karl Johan var det också dåligt med i år.

Fick bara ihop 62 st mot 366 st föregående år.

  

Kantareller däremot det var det gott om.

352,5 liter blev årets skörd.

  

Såna här skaldjurdoftande mandelriskor lyckades jag också bra med.

161 st letade jag upp.

  

Svart trumpetsvamp, trattkantareller och rödgul trumpetsvamp det lyckades jag

nosa upp sammanlagt 332,5 liter av.

Sen tillkommer ju alla ostronskivlingar, blodriskor, champinjoner, soppar, kremlor,

tofsskivlingar, blomkålssvampar osv osv som matte inte har hållit koll på mängderna av.

Som ni förstår så har jag slitit hårt i år.

Snart är det en ny säsong fast matte just nu påstår att vi inte ska plocka en

endaste svamp.

Ha,ha det där tror hon inte själv på.

Jag har minsann sett hur hon går och pratar om murklor när vi är i skogen!

Ha nu ett riktigt bra nyår.


Önskar alla en

 

 

SMÄLLARFRI kväll!!!!! 
ANNONS
 
Hillman & Illerson

Hillman & Illerson

31 december 2009 16:27

Önskar dig och din goa matte ett riktigt Gott Nytt År och inga smällare här heller tack. Vi gillar inte smällare för det är så mystiskt med knallar och mycket ljus. Går väl an om husse tar bössan och skjuter ett par skott, för då vet vi ju vart det kommer ifrån.

Vicken massa svamp du har nosat upp inga dåliga grejer och allt detta har din matte tagit reda på, hon måste vara en riktig arbetsmyra.

Nyårstaxkramisar till er båda.

http://taxar.bloggagratis.se

 
Älsa & Ästher

Älsa & Ästher

31 december 2009 17:34

ojojoj stackars lilla grodan=(
Hoppas du slipper att höra för mycket av dom onödiga smällarna ikväll/natt Sigge!!!
Vi är ju i vårat torp och det är sååå skönt!!
Gott Nytt År till dej o din matte=)

http://leonland.bloggagratis.se

 
Rudi

Rudi

31 december 2009 18:07

Imponerande många svampar det där du, Sigge! Ni är ett duktigt team, du och din matte. Sätt fetvadd i öronen nu och skruva upp tråkradion och ha en trevlig Nyårsafton ni två!
Själv har jag rakat benen och blivit lovad både öra och knorr ikväll!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Kasper med matte

Kasper med matte

31 december 2009 19:03

Vi är stumma av beundran, jag och matte! En sån fantastisk massa svamp!!!!!!!!!!!!
Den där lilla grodan var det synd om, men nu är den nog i grodhimlen där det finns massa bra grodvatten.
Önskar dig och matte ett riktigt Gott Nytt År!!

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Marianne

Marianne

31 december 2009 19:08

Tassar in för att önska er ett
Gott Nytt År
Kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Ludde

Ludde

1 januari 2010 00:23

Inte blev det smällarfritt inte! Synd om grodan som inte hade någon rock. Gott Nytt År!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

1 januari 2010 12:38

Ett riktigt Gott Nytt År på dig själv.

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Bella & Smilla

Bella & Smilla

1 januari 2010 13:14

Vi tittar in för att önska Gott Nytt År!

http://teamlagotto.blogg.se

 
Giah

Giah

1 januari 2010 16:03

Det blev ett lugnt nyår...Visst smällde det lite men det var inte något att bty sig om...Ja första omgången skällde Dahro på, han trodde nog någon var utanför och ville in till oss...Jag hjälpte till att skälla jag med , bäst att hjälpa till ;) men efter det låg vi mest och tuggade ben eller kollade in varandra :) Jag höglöper NU :) J---a galler!!!

Ha ett fortsatt gott nytt 2010...Vi ses!!!
Puss Giah

http://www.belgarhuset.com

 
Tessan

Tessan

1 januari 2010 16:13

God fortsättning min svampkung+ matte:)!! Suck va med svamp du har plockat! Tror jag får komma på besök i höst och plocka svamp med dig!

Snyft lilla groda, tänk så galet att kliva upp såhär års! Hundarna överlevde nyåret, Acke socandes med benen rakt upp i soffan....Primo med ngt panik i blicken,ibland skällandes ibland krafsandes på badrumsdörren för att gå in och gömma sig....Men som tur var så lugnade det ner sig ganska snart, tror nog det varit mindre smällande pga kylan! Men i morse låg det FULLT med skräp överallt,en raket låg på min motorhuv,grrrrr! Då snackas det inte om att plocka upp efter sig minsann!

Näää nu ska jag inte spotta och svära här inne får göra det hos mig själv senare:)
Puss på din tjusiga nos!

http://minahundarochjag.blogg.se

 
Katta & Doriz

Katta & Doriz

1 januari 2010 17:06

Vilken svampskörd! Du måsteju vara Sveriges bästa svamphund! Kanske ska du börja ha kurser.

Fin groda. Jag hittade en jättefin en gån. Så fin att matte fotograferade den också (Ja, torr och jäkligt platt var den. En padda som blivit överkörd och torkat i solen. Doriz bar den med sån stolthet som om det vore finaste guld hon hittat... /Matte)

Gott nytt år!

http://www.kattarina.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

1 januari 2010 17:26

Wow, vilken skörd, men så är du ju SVAMPKUNG. Hoppas du klarade av det onödiga smällandet. Vi voffar igen HELT OTROLIGT ONÖDIGT!!!!! Men du, akta dej för isarna. Mamsen hörde idag att en hund höll på att sugas under isen där hon gick. Allt slutade lyckligt.
nyttårspussar

http://lagottoflickorna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se