Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2009

Besökt monstrens tillhåll

Av Sigge Svamphund - 23 oktober 2009 18:08

Har inte hänt så mycket idag.

Som bekant så sväller ju sågspån i fukt.

Alltså har matte dragits med en envis huvudvärk som vägrar

att släppa.

Fick i alla fall med mej henne till skogen.

  

Denna eviga väntan i skogen.

Här ligger jag och försöker göra mej osynlig.

Tänker spaa i gropen bakom mej men vill inte höra alla mattes hotelser.

  

Letade reda på handsken som jag fyndade vid mitt förra besök i den skogen.

Låg precis där jag hade gömt den.

Sen hade jag den med mej väldigt länge.

Jobbade en hel del som svamphund.

Så valde matte en väg jag inte gått sen i våras.

Kan inte gå där på sommaren för då måste jag passera genom komonstrens tillhåll

och det vägrar jag ju göra.

  

Här är jag på väg in i monstrens tillhåll deras jättelika hage.

Observera hundfällan.

Matte påstår att det heter färister och är till för att komonstren inte ska gå ut ur hagen.

Jag vet att det är tvärtom.

Komonstren har lagt dit det för att oskyldiga hundar som förirrar sej in i deras tillhåll

ska bli kvar och sluta som komat.

  

Jag hittade i alla fall en väg vid sidan om monsterfällan.

Är jätteäckligt att gå över den så det undviker jag.

Kollade noga men det fanns inga monster kvar där.

Fast de flyttade nog alldeles nyss för det fanns en massa färska monsterhögar.

  

Den här sjön har jag inte testat sen i våras så det var verkligen akut att simma'i den.

Komonstren kan ju ha haft dålig inverkan på simvänligheten.

Begriper inte varför de ska ha en hel sjö.

Jag behöver den mycket bättre!

  

De hade inte orsakat skada på sjön.

Den var som vanligt alldeles utmärkt att simma i.

Jag förutsätter att matte tar dit mej fler gånger innan onödiga isen intar den.

  

Passerade ett hus och titta!

Hittade en tunna så jag kunda ägna mej åt favoritsysslan tunnrullning.

Mycket trevligt.

Sen jobbade jag mer som svamphund, grejade med spagropar och andra

viktiga hundgöromål.

Hemma igen så har jag mest slappat.

Matte tillbringade evigheter med att prata med Lagottobrudarnas matte i'telefon.

Tänk att människor alltid ska ha så mycket att avhandla!

Släpade ut matte igen på eftermiddan men det hände inget av värde.

Nu gnäller matte över att hennes nos börjar rinna också.

Låter som jag får en trist kväll med gnällig matte.

Om ni inte får besök av mej under kvällen så beror det på att jag försöker

bota matte.


 
ANNONS
 
Eleni (Tidus matte)

Eleni (Tidus matte)

23 oktober 2009 18:42

Vilken trevlig läsning, och du var mig verkligen en tjusig vovve :)

http://www.tidus.bloggagratis.se

 
Kasper med matte

Kasper med matte

23 oktober 2009 19:34

Stackars matte, bota på nu Sigge, så mycket du kan!
(Den där boken matte frågade efter finns att köpa på nätet, jag ska svara henne där hon frågade, i mattes gästbok.)

http://www.belof.se

 
Stella

Stella

24 oktober 2009 00:04

Ser att du inte är så snäll mot din matte du heller :-)
Vilken tur att du slapp kossorna!

Kramar från en som oxå har en gnällig matte

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
alla Strövelstorpslagottona

alla Strövelstorpslagottona

24 oktober 2009 00:09

Vi har bestämt att skaffa oss en egen telefon så kan ju vi roa oss med att prata med varandra, medan våra mattar löser alla världsproblemen. Men då måste du också ha en. Då ska vi berätta en jättebra grej som mamsen har kommit på. Det har med spaandet att göra när onödiga isen har lagt sej.
Spara nu dina svamppengar till en. Här har det inte hänt så mycket, mamsen far omkring och donar inför morgondagen när vi ska till camping. Ska bli jättekul.
pussar och trevlig helg

http://lagottoflickorna

 
Ingen bild

Kajsa & Co

24 oktober 2009 16:14

Voff Sigge! *haha* sågspånen sväller...*sss* den var kul ;) Jag har besök av min bästis från Eskilstuna i dag, en BorderCollie tjej, jag visar henna ALLA mina godis gömmor jag har, vi tar vi oss en tupplur(vi vovvar) för vi ska på födelsedags kalas snart, vi vovvar stannar bara en stund, sen kommer min matte att sjutsa hem oss, innan det blir för stökigt, men vi måste ju med och hälsa på alla.
Ha en fin helg! (fina höstbilder ni laggt in)
Tass!

 
Älsa & Ästher

Älsa & Ästher

24 oktober 2009 17:01

stackars din matte med huvudvärken, hoppas hon mår bättre idag. Vi såg att "människorna" sagt att du var en omotionerad hund!!! Vi skulle nog säga det motsatta...ja ta och släpa med dom på era vändor så håller dom nog kä..=))
Tur att komonstren inte var kvar=)

http://leonland.bloggagratis.se

 
Giah

Giah

24 oktober 2009 17:40

Hoppas din matte kryar på sig!!!
hörde att det blir tisdag i stället som vi ska till skogen...VÄNTAR!!!
Puss Giah

http://www.belgarhuset.com

 
Myrra

Myrra

24 oktober 2009 18:21

Jasså det heter färister. Matte har undrat just vad såna där heter. Bra att kossorna inte förstört sjön i alla fall och nog kan man undra vad dom ska med den till. Har aldrig sett att dom badat och vad ska man annars ha sjöar till? Jag har förresten också badat idag. Flera dopp blev det i mellanstora bäcken.
Hoppas din matte känner sig bättre snart. Trevlig helg!

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Hillman

Hillman

24 oktober 2009 21:49

Jag förstår inte varför du är så rädd för tossor, det är väl värre med horntossor då i så fall, jag menar älgar förstås.

Stackars din matte och fast hon är sjuk så följer hon med dig till en sjö så du får bada, din matte är fantastisk.

Taxkramisar i massor till dig och din matte.

http://taxar.bloggagratis.se

 
Ludde

Ludde

24 oktober 2009 23:22

Mums - färska komockor låter gott! Du kanske kan torka några i mattes svamptork och spara? Kossorna kanske flyttat till mattes FarmVille?

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se