Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2009

Jag en omotionerad hund

Av Sigge Svamphund - 22 oktober 2009 18:17

Samma gråa väder idag.

Matte hade inte ett dugg lust att skjutsa mej till nån av mina

skogar utan jag skulle hålla mej i hemmaskogarna.

På väg mot skogen så mötte vi ett par människor med hund som vi träffar ibland.

Matte pratade lite med dom och sen gick vi vidare.

Men efter bara några steg så hörde matte hur människorna pratade om mej.

Se de tror inte alls på att jag får gå så långt i mina skogar som matte säjer.

För de ser bara oss i samhället och möjligen vid sjön.

Alltså är jag en mycket omotionerad hund.

Matte tänkte vända tillbaka och säja både det ena och det andra.

Men ångrade sej, nåt om att inte lägga energi på folk som inte har en

aning om vad de pratar om.

Istället så hade hon en våldsam lust att släpa med dom på nån av

våra vandringar bara för att se hur många hundra meter det skulle ta innan de stupade.

Gick mot min närmaste sjö och planerade för bad.

  

Detta är en bild tagen för några dagar sen.

Fin gammelskog.

  

Exakt samma ställe idag.

Nästan åker, rena undret att den där kyrkan lyckats missa några träd i sin

förstörelse lusta.

Ännu surare matte.

Men på andra sidan sjön kunde jag i alla fall bada utan problem och där finns det

skog kvar.

  

Här är jag utsatt för grova hot!

Hoppar du i den där spagropen så kommer du att hamna i tortyrkammaren!

Vattnet i den luktar underbart av dy och ruttna löv.

  

Går bara inte att motstå den, sen kan matte hota bäst hon vill!

För övrigt så visste jag att jag skulle komma till sjö nummer två.

Alltså gjorde jag underbara väldoftande inpackningar av pälsen.

  

För att få griniga matte på bättre humör så jobbade jag.

Det här är röksöjskivling. En god svamp som finns på barrstubbar nu sent på hösten.

Ingen nybörjarsvamp.

Matte blev på bättre humör fast hon inte alls skulle plocka några svampar idag.

  

Väntans tider i skogen.

Tråkmatte envisas med att stanna för att skicka sms.

Mänskliga dumheter!

Det ska hända saker i skogen och man ska bara vara stilla vid svampplockning

och servering av eventuella mackor.

Kom i alla fall till sjö nummer två så jag kunde bada ordentligt igen.

Var länge sen jag var vid den så det blev mycket bad.

Vet ju inte när lömska onödiga isen helt plötsligt finns där igen.

  

Här håller jag på och fyndar i strandkanten.

Ska vara ordning vid alla mina sjöar.

  

Bra fynd, en nästan hel dunk!

Såna ska absolut inte ligga i sjön de ska vara i min ägo!

Självklart så tog jag den med mej och har gömt den på ett bra ställe för

kommande behov.

Resten av rundan ägnade jag åt mina vanliga viktiga hundgöromål.

Omotionerad är jag verkligen eftersom jag var ute i 2,5 timmar och enligt matte

gick vi ungefär 7 kilometer.

Just ja, konstiga mojen matte fyndade igår.

Taxarna Hillman och Illersons husse vet att det är en moj för att slå ihjäl

fiskar med.

Matte med sin fiskfobi var ju verkligen rätt person att hitta den!!!!!!!

 
ANNONS
 
Moa,Maiko,Kelu

Moa,Maiko,Kelu

22 oktober 2009 18:49

Stackars dig Sigge, att dom kommer och skövlar din skog? Här har vi också såna ställen och matte blir så deprimerad och visst klämmer vi också en tår. Skogen ska vara vacker och högrest på höjden och inte ligga när på tvärsen; om du förstår vad vi menar. Ha det bra!

http://nysvansat.blogspot.com

 
Katta & Doriz

Katta & Doriz

22 oktober 2009 20:01

Matte har också råkat ut för sånt snack. När jag var liten bodde vi i radhus. Jag har ett ögonfel, så jag ser dåligt i skymning och mörker (sämre än vanligt hos hundar alltså). Och jag skällde på alla vi mötte. Så vi var bara ute på promenad på dagen och sen längre på natten när alla andra sov. Där emellan släppte matte bara ut mig i trädgården (sjuttielva ggr per kväll) för att jag skulle bli rumsren. Då sa en granne till matte att hon kanske skulle gå på promenad med mig någon gång.... Kärringen jobbade dagtid, la sig 22. Så hon var ju aldrig hemma eller vaken när vi var ute. Matte blev riktigt ledsen.

http://www.kattarina.se

 
Hillman

Hillman

22 oktober 2009 21:10

Jag tycker att nästa gång ni möter de där människorna så kan du väl pinka på dem, folk som pratar om sånt de inte har en aning om, är det värsta som finns. Våran matte tycker oxå att ni ska pinka på dem, du kan låtsas att de är en lyktstolpe.

Du är nog den bäst motionerade hund jag vet, för du är ju jämt ute i skogen och springer. Om din matte går 3 km så har du sprungit minst det dubbla.

Taxkramisar till den bästa motionären som finns.

http://taxar.bloggagratis.se

 
alla Strövelstorpslagottona

alla Strövelstorpslagottona

22 oktober 2009 21:53

Så det var en sådan grej, mamsen har funderat jättemycket på vad det kunde vara. Så klart att din matte hittade en "fobigrej", stackars henne. Har hon slängt den i soptunnan än?
pussar

http://lagottoflickorna

 
Ludde

Ludde

22 oktober 2009 22:08

Sigge, du vet hur man slipper tortyrkammaren du... Bra att din matte blir glad när folk hjälper henne träna tålamodet. Nattkram!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

22 oktober 2009 23:20

Löjliga människor! Sägr en hel del om dom själva, när dom inte tror på dej och din matte!!!
Det har skövlats skog hos mej också, bästa långpromenaden har det bara varit att glömma nu, i två år! Vi åker ju sällan bil till nån skog, utan håller oss hemikring (lustigt ord i skrift, måste bero på felstavning?)
Matte och jag grubblar - vad gjorde fiskdödarmojen i sällskap med en peang?

http://www.belof.se

 
Torsten

Torsten

23 oktober 2009 07:57

Oj, det såg trist ut det där med din skog! Vilka tokar som påstår att inte du motionerar, jag tycker ni ska bjuda in dom på någon av era rutter nån dag och jag tycker ni ska gå fort och inte vända er om och vänta....då ska vi allt se vilka som flåsar mest!!!

Ha en bra helg!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Charlotte

Charlotte

23 oktober 2009 08:23

Ja du Sigge, det finns människor och så finns det märkliga människor som inte vet vad de pratar om. För många herrans år sedan hade jag en labrador hane, mina föräldrar hade sommarstuga och min hund fick springa lös runt omkring på tomten och i skogen bakom som jag trodde var människofri. Vad jag bedrog mig, en elak gammal kärring med liten bjäbvovve (stackars hund) ansåg att min valp på ca 4 månader utgjorde ett hot mot hennes hund så jag skulle ha honom i koppel! Han såg aldrig åt den där hunden men kärringen hon var sur i åratal. En annan människa tyckte det var djurplågeri att tvinga hunden bada på hösten i en kall sjö - hm han hoppade i frivilligt. En tredje ansåg att min hund var ett hot eftersom det gick någon konstig hundsjukdom just då och min hund kunde ju smitta hennes... hm... min hund var inte sjuk. Det är många många år sedan och min hund har varit borta i 16 år nu, det är trist men jag har Sudden. Ja, han gillar inte att bada, han gillar inte vattenpölar. Igår kunde han inte gå upp på trottoaren förens han hade hittat ett vattenfritt område där han kunde gå. Hoppa? Nä det har han inte kommit på än. Ibland tror jag bestämt att Sudden tror han är född på Östermalm och överklasshund som måste ha silkestofflor men stunden efter fäller han träd och har sig så han är nog en go dubbelnatur.
Hugga ner träd? Synd kyrkan inte träffade min mormor hon ansåg det vara en synd att fälla träd. Jag håller med henne!!
Nu ska jag göra människosaker för idag är jag utan hund... måste sysselsätta mig lite. Ha det fint och hälsa matte.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

malte o snokas

23 oktober 2009 17:05

vilka dumskallar, tänk att folk jämt ska ha åsikter om sånt de inte vet något om!! nästa gång tycker ja din matte ska sparka dom på smalbenet!
slafspussar till dig o din goa matte så här på blanka fredagen!

 
Tessan med "pälsbollarna"

Tessan med "pälsbollarna"

23 oktober 2009 18:14

Kan säga att jag blev så arg så jag kunde knappt läsa vidare! Men idioter som sagt var träffar man på titt som tätt...man ska ju inte bry sig, men visst gör man det endå!

Ja stackars Sigge som ALDRIG får några längre promenader....hi hi...jo du... tycker allt du kan bjuda med dig dom på en "liten skogsrunda"...eller helt enkelt se till att dom kollar din blogg.

Ha det gott på dina äventyr!

http://minahundarochjag.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se