Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2009

3 års kalas

Av Sigge Svamphund - 13 oktober 2009 17:45

Välkomna till mitt lilla kalas!!!!

I dag fyller nämligen min blogg 3 år!!!!

Tänk, i hela 3 år så har jag bloggat, undrar var tiden tar vägen?

Massor med bloggvänner har jag fått under denna tid.

En del av er har jag träffat i verkliga livet och andra bor

för långt bort.

Men ni både bloggvänner och andra läsare är lika mycket värda för mej!

1140 inlägg har jag tråkat ut er med

3058 bilder har ni sett (då hade inte matte kamera första månaderna)

8033 kommentarer har det blivit tills idag.

  

Varesegod alla hundar!

Tårta till er, hoppas den smakar.

Tro inte att matte har åstakommit den utan bilden är snodd på nätet.

  

Alla mina tvåbenta besökare bjuder jag på denna tårta.

Även denna bild snodd på nätet.

Kanske ska berätta lite om min dag också.

I morse när det var dags för morgontoaletten så SNÖADE det1

Matte sa massor med otryckbara saker när hon upptäckte de enligt henne

äckliga snöflingorna.

Sen skulle jag gå en längre runda.

Började vid min närmaste sjö.

  

Titta vad jag hittade!

Min leonbergerbrud Cleo var ute och badade!

Har ju inte träffat henne på evigheter.

  

Kunde inte låta henne bada alldeles ensam så jag begav mej ut i vattnet jag också.

Människorna gnällde om att det var alldeles för kallt för bad.

Äsch, badkrukor!

Nu gäller det verkligen att passa på, för snö innebär att onödiga isen kan visa sej.

  

Självklart blev det en massa busande också.

Svarta påsen som Cleos matte håller i innehåller trattkantareller som de varit

ute och plockat på sin runda.

Hörde att människorna pratade om en gemensam runda i nästa vecka.

Hoppas jag, har inte varit nån på evigheter så det vore på tiden.

Sen när vi hade skilts åt så gick jag till en annan sjö.

  

På väg till den så hittade jag faktiskt en användbar spagrop.

Tyvärr var det inte så mycket lera som jag skulle önska i den men fick duga i

brist på bättre.

  

Den här sjön badade jag mycket i.

Den ligger nästan lika nära som min närmaste sjö men jag har inte varit där

sen i våras.

På sommaren får inte vi hundar vara där för då ska alla människor bada i den.

Men idag med iskalla vindar så var det bara jag som badade.

Självklart så kollade jag alla mina badplatser där mycket noga.

Sen skulle jag egentligen ha gått runt en annan liten sjö.

Men det gick inte för det stod massor med jägare där.

Både jag och matte lider av skogsabstinens nu.

Men jag är lovad att imorgon så ska vi ut i skogen.

Stora skogen där gröna männen har sina gröna hus är helt befriad från

jägare.

Det säjs att de bara jagar där en enda helg och då är hela skogen avstängd.

Så förhoppningsvis så får jag en skogsrunda imorgon.

Kanske kan jobba som svamphund igen fast matte pratar om att plocka tranbär.


 
ANNONS
 
Myrra

Myrra

13 oktober 2009 18:39

Grattis till 3-årsjubileet, Sigge! Tänk att du roat oss med så väldans många inlägg och bilder - och vad tiden går fort! Tårtorna är fantastiska bägge två!
Vi lider också lite av skogsabstinens men det är rätt okej att traska omkring på vägarna också - förutom att det är lerigt nu och man måste duscha underredet efter varje promenad!

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Rudi

Rudi

13 oktober 2009 18:53

Grattis Sigge och matte! Och tack för underbart tårtkalas! Man har väl fantasi och kan känna hur goda de var, tårtorna. Vi har ju bara följt era skogsäventyr en ganska kort tid, och ett, tu, tre ska du se att vi ses i verkligheten också! Massa grattiskramar från Rudi och matte i Julita!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

13 oktober 2009 19:00

Tror jag det, att det var härligt att träffa Giah i går!! Och dom där små - dom försvinner nog snart.
Och tack så myckte för tårtan - men jag kan inte riktigt förmå mig att sätta tänderna i dom där små jyckarna! Men mattar kanske kan?
I övrigt var den ju BAMSEGOD!!
Matte tackar också, för att hon får smaka på den där andra vackervita tårtan.

Tre år - det är en lång tid det! Och nu är du redan på väg in i nästa treårsperiod. Inte illa!! ;)

http://www.belof.se

 
Moa,Maiko,Kelu

Moa,Maiko,Kelu

13 oktober 2009 19:33

Jättegrattis till dig och din matte för 3-årsdagen för bloggandet! Mycket uthålligt tycker vår matte, som tappar bloggsugen ibland, fastän vi jyckar har minst lika mycket att stå i som vanligt! Visserligen plockar vi inte svamp, men vi har en hel del annat för oss. Och DU - snö är väl bara toppen tycker vi.

http://nysvansat.blogspot.com

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

13 oktober 2009 19:52

Många kramar på 3 årsdag eller vad man nu säger 3 års bloggen. Tänk om tårtorna hade varit i verkligheten ja då hade man nog farit till dig och smakat. Vi har haft innedag idag pga våran utflykt imorse. Inge skoj, men vi får väl lära oss att inte smita. Men du har du fått snö. Det har inte vi fått än. Det snöade ju på min födelsedag men inte efter det. Är det upp och ner vända världen med sverige, snö söder om Dalälven och grönt norr över. Ha det så bra

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Ludde

Ludde

13 oktober 2009 21:11

Grattis, grattis! Undrar hur många liter svamp och hur många simturer det blivit? Oräkneliga förmodar jag. Tackar för alla inlägg och bilder med ett fyrfaldigt voff!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
alla Strövelstorpslagottona

alla Strövelstorpslagottona

13 oktober 2009 21:31

Grattis till din 3-årsblogg, och tack för tårtbitarna, dom var smaskiga. Om du bara visste så många gröna män vi träffade på Gotland. Dom hade uppställning alldeles bredvid våran husbil. Fy tusan sa vi. Dom väckte oss jättetidigt på morgon. Hoppas du slipper det i alla fall.
pussar

http://lagottoflickorna

 
Katta & Doriz

Katta & Doriz

13 oktober 2009 21:32

GRATTIS!!!! Vi har en himla tur som får följa din blogg. Vi läser den varje dag!
Det där med att inte få bada på somrarna är det dummaste matte vet. en gång frågade hon en gn
llig tant om varöfr jag inte skulle få bada. Vet du vad tanten svarade? Jo, att hundar smutsade ner vattnet! Då sa matte lite glatt; men badande älgar och kissande barn går bra? Tanten blev sur...

http://www.kattarina.se

 
Giah

Giah

13 oktober 2009 22:25

Grattis!!! Hoppas det blir många fler år :)
Tack för besöket...Gissa om jag blev GLAD!!! Var ju LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGEEEE SEN SIST!!!!!
Men trist att din matte drog med dig till bilen :( Gillade jag INTE!!!
Matte tröstade mig och sa att du skulle komma snart igen :) Två ggr den här veckan tom... Hoppas det :)
Vi ses SNART!!!!
Nospussar Giah

http://www.belgarhuset.com

 
Tuna

Tuna

13 oktober 2009 22:35

Grattis, grattis!! Jag har också bloggat länge, men som du vet i den ena bloggen efter den andra. Matte skrev det första inlägget den 20 augusti 2006 på min elvamånadersdag. Jag är alltså äldre än dig här på bloggagratis/bloggplatsen...
Men, det finns inte så många inlägg kvar, här råder ständigt lite städmani.

http://tuna.bloggagratis.se

 
Hillman och Illerson

Hillman och Illerson

13 oktober 2009 22:44

GRATTIS till 3-årsdagen för bloggandet, du må tro att vår matte dreglar över tårtbilderna, hon älskar tårta. Tänk att du hållit på och bloggat så länge och din blogg är fortfarande rasande rolig att läsa och vilka fina bilder sen, du och din matte kan vara stolta.

Taxkramisar.

http://taxar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hangar Kajsa

14 oktober 2009 00:24

Voff!
Grattis på 3-års bloggardagen :O)
Vi kan meddela dig Sigge & Siggematten att er blogg är allt annat än tråkig,
När vi varit hit o kikat på alla fina bilder & på en så vacker vovve mår man alltid mycket bättre, och så blir man mycket gladare i hjärtat.

Grattis igen & hoppas ni får en jätte fin dag!
Voff & nospussar från Kajsa till Sigge!

 
Torsten

Torsten

14 oktober 2009 07:01

GRATTIS på er treårsdag!!! Tackar för tårta! Duktiga har ni varit du o matte!
SNÖ....alltså himla fubb!!! Jag vill ha den hit jag, för jag gillar den! Här har det inte kommit en flinga alls för här lyser solen hela tiden ...;)
Ha en bra dag!

http://prinstorsten.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se