Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 18 juli 2009

Varm dag i skogen

Av Sigge Svamphund - 18 juli 2009 18:15

Som vanligt så skulle jag åka till en av alla mina skogar idag.

Förstod att det skulle bli en långrunda när jag såg matte fixa med kaffe och mackor i morse.

När jag kom till skogen så kom min bästa kompis Monica också.

Men hon hade glömt det viktigaste hemma.

Göran var inte med till min stora besvikelse.

Alltså ingen som plaskar i spagropar tillsammans med mej eller kastar massor med pinnar.

Fick greja alldeles på egen tass i alla utsökta spagropar som jag hittade.

Ja,ja det går ju bra det också.

Årets första hjortron.

Detta innebär nog att jag och matte ska ut och leta på myrar framöver efter mera.

Hittade bara några stycken idag.

Kom till min bra sjö mitt i skogen.

Var länge sen jag simmade där så det kändes som ett mycket viktigt uppdrag.

Här sitter jag i sjökanten och bara väntar på att nån av människorna ska kasta ut en pinne som jag kan simma efter.

Monica hon pysslade med allt annat än begripa att hon skulle kasta pinne i sjön åt mej.

Leka med mobilen är inte viktigt i min värld.

Kan det bli så mycket tydligare vad jag vill?

Men trots att jag la pinnen på hennes ben så förstod hon inte.

Usel bild, men efter mycket jobbande så fattade Monica äntligen vad jag ville.

Här kommer jag tillbaka med den lilla pinnen och tänker fortsätta min kurs i

"konsten att underhålla en svamphund".

Lyckade faktiskt några gånger till.

Det var jättehett i skogen så det mesta gick i lusfart.

Dåligt med svamp var det också, men jag jobbade i alla fall lite grann.

Jag blev törstig av allt jobbande och grejande med alla viktiga hundgöromål.

I spagroparna så får jag inte i mej så mycket vatten.

Här blir jag istället serverad vatten i en kåsa.

Syns inte på bilden men det står fältjägarna på den.Mycket passande text tycker jag.

Självklart så åt jag egna mackor också.

Kollade några ställen där jag brukar hitta rödgul trumpetsvamp, men matte säjer att det dröjer minst en månad innan det är dags för såna.

Min nästansjö var fortfarande en sjö så där badade jag också mycket.

Plus ytterligare en sjö.

Nu är jag en trött hund efter en varm dag i skogen.

Matte påstår att i morgon ska det bli lugnt för det ska komma hälsovådligt regn.

Kan det ju göra bara jag slipper att gå ut. 
ANNONS
 
Katta & Doriz

Katta & Doriz

18 juli 2009 19:04

Men hur kan man glööa en sån viktig sak som göran? Och när de hade gjort det tycker man att de borde tänkt på att ställa upp så du slapp vara ensam i spagroparna!

http://www.kattarina.se

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

18 juli 2009 19:29

Ja vi lever livets glada dagar, vi har ju semester. På tal om den där hunden, han är nog köpt för att vakta. Vi fick höra idag att hans husse hade några jugoslaver hämtat och fört honom till någon skog. Så vi får nog passa oss.

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Myrra

Myrra

18 juli 2009 19:52

Ja, det är då märkvärdigt vad trögt det går att få igång vissa människor till lek! Min husse brukar var just den sorten men idag fick han ett ryck och vi hade jättekul!
Klart poliserna blev impade - du är ju säkert världsmästare i svampletning!

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Ingen bild

Monica

18 juli 2009 20:29

Vet inte vad jag tänkte med i morse när jag gav mig av och inte fick med min käre make... kan ev ha nåt att göra med att han lekte med tv-spel halva natten och var trött... Men självklart borde han förstå att Sigge bör prioriteras!!! Tack för en som vanligt underhållande dag, Sigge... ingen kan spaa som du...

 
Giah

Giah

18 juli 2009 21:07

Vilken skön dag ni haft...Avis!!! Fick passa huset idag igen :( Husse o matte tog barnbarnen till Zoo, där får inte vi vara med...
Blev bättre när dom kom hem och hade barnen med :) lek gos och god mat...Vi fick det barnen inte åt upp ;) + lite till (Pasta med köttfärssås och Broccoli...) Mums!!!!
Nu har det blivit lugnt i huset igen och vi vilar...
Nospussar Giah.

http://www.belgarhuset.com

 
Ludde

Ludde

18 juli 2009 22:37

Att det ska va så svårt att kasta pinnar... Det är ju den enklaste sak i världen för hundar med griptassar fram. Fast hon kanske tänkte kasta mobilen? Den flyter nog inte lioka bra som pinnen. Snyggt hjortron. Hoppas du får vila inne i morgon när det regnar. Passa på att packa då vetja! Köttbullskladdiga pussar, Ludde.

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Hillman

Hillman

18 juli 2009 23:09

Tänk vad lång tid det tar för människosläktet att förstå vad vi hundar vill ibland. Jag tror nog de förstår men att bara låtsas som de inte begriper. Tur att det finns såna uthålliga jyckar som du då.

Taxkramisar.

http://taxar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Acke och Primo

19 juli 2009 00:31

Vi är oxå aströtta!
Så god natt på dig...
Snark puh.......Zzzzzzzzzz

 
Kasper

Kasper

19 juli 2009 01:44

Det borde väl vara klart för vem som helst att pinnar är viktigare än en mobil som säkert bara sjunker. Onödig pryl! Men hon kastade ju sen i alla fall, så jag tror att hon i grund och botten är jättesnäll! Den där Monica (matte hälsar till henne).

Hm - hjortron redan. Blir aldrig hjortron hos mej, bara blommor.
Jag har i alla fall fått gräddstuvade kantareller, MUMS!!

http://www.belof.se

 
Ingen bild

malte o snoki

19 juli 2009 11:42

å hjortron som är så gott!
det blir trångt hos ludde nu när vi alla ska flytta dit o trängas runt den underbara kiosken! Vi ses där!

 
Timse med flock

Timse med flock

19 juli 2009 12:07

Härlig dag du haft och vad mycket svamp ni hittar (inlägget nedan).

Matte undrar om du skulle kunna tänka dig svara på en svampfundering hon har? Det är mänligen så att hon har hittat en del vad hon tror är små grynsoppar men även en del örsopp som hon fattat saknar matvärde pga konsistensen, men gör det nåt om man råkar få med ett par örsoppsbebisar bland grynsoppen rent smakmässigt? Matte har nämligen svpårt att skilja på dom när dom är riktigt små och fasta. Vi hittar nämligen knappt några kantareller men soppar verkar vi kliva på överallt så därför har matte börjat intressera sig för att lära sig mer om dom nu så vi får med oss nån svamp hem ;)

http://timsevimse.blogg.se

 
Ingen bild

Tims matte igen ;)

19 juli 2009 13:29

Tack snälla för snabbt svar! Då får småttingarna av örsopp (de fasta) följa med i blandsvampen :) har suttit och rensat och inspekterat nu och börjar kunna skilja på dom, tur man är läraktig så det finns hopp :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se