Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 13 juli 2009

Semesterdag

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2009 18:35

Idag skulle jag ju ha en sån där semesterdag.

Vet precis vad det innebär.

Låååång runda i skogen, egna mackor, bad och svamphundsjobb.

Såg hur matte fixade med fika, korv, ryggsäck och andra viktiga saker i morse.

När vi kom till skogen blev det ännu bättre.

Mina bästa kompisar Monica och Göran kom också.

Eftersom de inte varit med mej i den skogen så började jag med att informera om viktiga saker som spagropar.

Göran är rödlistad för han är den enda människa jag känner som faktiskt frivilligt plaskar i spagropar!

Känner en mycket djup gemenskap med honom.

Monica har en svampkorg som är utmärkt att placera pinnar och kottar i.

Men hon är ganska svårdresserad.

Svårt att få henne att begripa att hon ska kasta det som jag lägger i hennes korg.

Här har jag kommit till min sjö och bara väntar på att få kasta mej i för att kolla simvänligheten.

Var precis lika simvänligt som alltid.

Men människor är konstiga.

Det ska fikas och pratas och grejas med en massa ointressanta saker hela tiden.

Här försöker jag göra Monica uppmärksam på att hon ska kasta en pinne i sjön åt mej.

Efter som människorna hade så svårt att fatta så hämnades jag genom att skaka vattnet ur pälsen väldigt nära dom.

Det syns inte på bilden men detta är den nya arten undervattenskantarell.

Skogen är så full med vatten att det nästan behövdes metspö för att få tag på svampen ibland.

Fast jag tog alldeles helledigt från svamphundsjobbet idag.

Matte sa ju att det var semesterdag så det tog jag på fullt allvar.

Människorna fick leta svamp bäst de ville, jag hade så väldigt mycket annat att göra.

Men människor är bra lata!

Här har vi nått andra änden av sjön och jag har badat och ätit macka.

Anser att Göran ska kasta pinnar i vattnet åt mej.

Men han bara ligger.

För att få honom att begripa att han skulle resa på sej och underhålla mej så försökte jag vara övertydlig och placera pinnen på hans huvud.

Som synes ingen framgång.

Men jag är ju en mycket envis hund så till slut blev pinnen kastad.

Har aldrig varit med om att någon legat ner och kastat pinnar till mej tidigare.

Förstår inte att människor blir så trötta av ingenting!

Resten av tiden i skogen så ägnade jag mej bara åt pinnar, spagropar och andra viktiga hundgöromål.

Såg att människorna plockade svamp och matte tjatade på mej om att jag skulle visa hur duktig jag faktiskt är.

Men jag hade semester och brydde mej inte ett dugg.

Ska passa på och be om ursäkt för att det har varit lite dåligt ed besök hos er andra ett par dagar.

Men matte har haft fullt upp med att ta reda på all svamp.

Ska försöka hinna titta in hos en del av er under kvällen. 
ANNONS
 
Katta & Doriz

Katta & Doriz

13 juli 2009 19:55

Min matte går också i spagropar. Ibland plaskar vi ihop, det är skitkul!
De där kompisarna verkar bra. men henne måste du träna mycket mycket mer!

http://www.kattarina.se

 
Älsa & Ästher

Älsa & Ästher

13 juli 2009 20:12

Hahaha en liggande pinnkastare!! Men GUD vi läste din blogg från igår..jösses vad kantareller...här är det bara små valpar än...dessutom blev matte lite sur i morse...dom kantarellerna som är på gång men för små än som hon hittat nära vårt torp hade nån plockat såg hon idag..fast dom är sååå små=( jaja det kommer väl kanske fler!
Men visst är det härligt med allt vatten överallt..vi kan plaska överallt nu till mattes stora förtvivlan=)

http://leonland.bloggagratis.se

 
Kasper

Kasper

13 juli 2009 20:57

Min matte säger att hon inte fattar hur den är skapt som kan låta bli att kasta pinnar åt dej! Du är ju envisare än sju röda rävar, säger hon! :) Men så go´!!!
Fin semesterdag du haft! Tycker att din matte också kunde ta svampsemester en och annan dag! Vore väl skönt att slippa rensa!
Min matte bara "gnager gräs" med den där konstiga manicken som heller aldrig tycks få nog!

http://www.belof.se

 
Tim med flock

Tim med flock

13 juli 2009 21:16

Vilken kanondag du haft! Skönt att du får vara ledig från allt svampjobbande ibland också ;) Matte hoppas på att fortsätta träna mig i att markera iaf kantareller i år, förra året markerade jag ju faktiskt några trattisar men ännu har inte matte gått på rätt ställe eller så är hon blind för ingen svamp är funnen.

http://timsevimse.blogg.se

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

13 juli 2009 21:52

Badat och badat. Ja jag lovar att vi har nog gjort det 10ggr idag. Det var lite otur att Matte hade glömt sina kläder hemma, så vi var tvungen att åka hem en sväng. Det är tur att det bara är 3 mil. Men den var det badet för hela slanten. Kommer att vara trötta killar ikväll.

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
ville

ville

13 juli 2009 22:25

Ja du Sigge med dom mängder svamp du hittar så förstår jag att din matte har att göra. Jag visar inte mattes kompisar att jag kan hitta svamp så dom tror att matte luras. Men när vi är ensamma då är jag duktig, då har jag ju bara matte att valla och passa på liksom.
Idag har jag lekt med valpen Inez..bilder på bloggen!

http://marno.bloggagratis.se

 
Anneli

Anneli

13 juli 2009 22:58

Tack för tipset om hur man ska lära hunden att hitta svamp.

http://chitassar.blogg.se

 
Ludde

Ludde

13 juli 2009 23:02

Mysig semester. Bra med egen pinnkastare också. Nattkram!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Stella

Stella

13 juli 2009 23:40

Ja du, ibland är de bra tröga de där människorna, det hjälper inte ens att vara övertydlig.. Du verkar ju ha haft en bra dag trots detta...

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
LOTTA

LOTTA

13 juli 2009 23:43

haha undervattenskantarellerhade vi i vår skog oxå..plockade lite och gjorde svampomelett på kvällen:)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Hunden Liza

Hunden Liza

14 juli 2009 00:13

Asså det där med undervattenskantareller är klart intressant, tänk om alla sjöar skulle vara fulla med svampar? Då måste man bada extra mycket och kolla. (Fast mina tvåbenta tror inte på att det skulle vara så, men någon måste ju kolla, håller du inte med?)

http://hundenliza.blogspot.com

 
Frippe och vi andra!!

Frippe och vi andra!!

14 juli 2009 09:14

Hej hopp på semestern!!!!
Vilken lyllos du är som får ha semester!!!
Har heller inte varit med om att man kan ligga och kasta pinnar. Konstiga mäniskor!!!
Vilken mysig bild med undervattens svampen! =)
Här hemma regnar det bara, fast det är uppehåll med sol nu.
Kram på er.....

http://frippe.bloggagratis.se

 
Torsten

Torsten

14 juli 2009 09:35

Trots sega människor så verkar ju du kunna roa dej själv! Bra att även en hårt arbetande hund som du unnar dej lite semester då o då....;)

http://www.prinstorsten.bloggagratis.se

 
Hillman

Hillman

16 juli 2009 19:08

Jag får väl be om ursäkt jag oxå, tiden har inte räckt till. Sen har åskar varit här och snurrat, då måste matte dra ur allting. Den slog ned i huset här i går kväll, så nu har lillhusse konstaterat att vi inte har någon sån där sattelitbox. Så bra då kan matte skriva här eller ännu hellre umgås med mig och brorsan.

Taxkramisar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se