Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2008

Korvletning

Av Sigge Svamphund - 19 oktober 2008 18:10

Har inte gjort så mycket idag heller.

Fick inte åka till nån av mina stora bra skogar idag heller.

Var bara i min lilla skog här ett tag.

Ägnade mej åt korvletning igen så ni får se ett gäng bilder på alla ställen där jag kan hitta korv.

Ofta börjar det så här.

Jag får sitta nånstans och vänta. Fast ibland så blir jag avledd med en pinne elller nåt sånt.

Så var det då leta korv.

Ibland är de väldigt enkla att hitta som här på en stubbe.

Kräver inget jobb alls, bara att leta upp och äta.

Andra gånger så sitter det korvbitar i barken på träden.

Ofta högt upp så jag verkligen får anstränga mej för att hitta dom.

Det händer att de sitter så fast att jag måste använda tassarna för att få bort dom.

Här tycker matte är ett utmärkt ställe.

Gömda bland en massa ris.

Fick jobba ganska mycket för att få fram dom.

Det här kräver också en del jobb.

Ovanpå en sten och dessutom gömda under alla barr.

Det här är en korvbuske.

Det växer alltså korvbitar på grenarna i varierande höjd.

Inte alltid så lätt att få tag på dom kräver en del tankeverksamhet och höga hopp.

Men det är skoj att leta efter korv eller köttbullar så här.

Bra att ta till när jag inte har så mycket annat att jobba med.

Men imorgon vet jag att jag har massor med jobb som väntar.

Så pratar matte nåt om att åka bil och komma ihåg att bromsa.

Det där sista begriper jag ingenting av.

Hon brukar faktiskt bromsa som nu kan det kanske vara nåt skoj för mej på gång.

Ja,ja får väl se imorgon om det blir av.

 
ANNONS
 
lotta

lotta

19 oktober 2008 18:59

men hörrududu..vilken kul o god aktivitet. Perfa för annars lite trökiga dagar:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Tanten

Tanten

19 oktober 2008 19:36

Ett köttbullsträd skulle säkert uppskattas här med av både hundar och katter :D

http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se

 
 Tim

Tim

19 oktober 2008 19:43

du verkar vara en baddare på korvletning.... och okej då, jag erkänner att du är en bättre pinn och flismaskin än mig... men jag gör så gott jag kan :) VOFF!

ps, bra att du fortsätter simma mm åt mig!

http://timsevimse.blogg.se

 
Kasper

Kasper

19 oktober 2008 20:03

Nä nuuuu!!!!
NU måste jag tala allvar med matte! VARFÖR har inte jag också ett korvträd??? Och VARFÖR hittar hon bara stubbar som är monster men inte har nån korv i sig???
Grrrr!

http://www.belof.se

 
molle

molle

19 oktober 2008 20:35

tillochmed jag skulle gilla en sån promenad

http://bobmarleys.wordpress.com

 
Valle Vagabond

Valle Vagabond

19 oktober 2008 20:41

En körv ä alltid en körv, sa Kommandoran. Och jag gör också ALLT jag kan för att få tag i korvar och blodpudding i träd och på bänkar ... men nu har nóg min M. fått fler tips av din matte. Korvsnuttar på buskgrenar ser ju kul ut! Snart är det förresten jul. Undrar jag hurdan julgran min M. ska fixa åt mig ....

Hej på ett tag Sigge kompis!
Vi ses snart igen.

http://vallevagabond.bloggagratis.se

 
Myrra

Myrra

19 oktober 2008 21:08

Korvletning är min hobby också! Matte brukar dra runt en stor och präktig falukorvsbit i ett snöre härs och tvärs i skogen. Sen får man vänta sisådär en timme innan man får börja spåra och då går det undan må du tro! Över stock och sten tills man kommer fram till korvmålet! Nattinatt Sigge Spårhund!

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
camilla

camilla

19 oktober 2008 22:53

Men vaaa....korvbuske!?!!?? Här i Dalom växer det minsann inga korvbuskar. Kanske är fel zon ;D
Gonatt!

http://www.bentleypojken.se

 
Natalja

Natalja

19 oktober 2008 22:58

Åh, korvletning i skogen hade mina blandisflickor gillat : )

Han är underbart söt, Sigge!

http://latin.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

19 oktober 2008 23:12

Korvletning är ett bra sätt att aktivera latmaskar och även hundar som har överskottsenergi. Ibland så har vi korv race i vår skogsbacke. Då gömmer matten korv, köttbullar mm i träd, buskar och under jordtovor mm. Och det är ett glatt gäng vovvar som sniffar gräver mm. Och matte kan sitta på en stubbe och se på när alla får lite hjärngympa.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Cavvetjejerna

Cavvetjejerna

19 oktober 2008 23:44

Vilken toppenmatte du har, som hittar på såna bra lekar. Vi ska genast berätta för våran matte hur man leker den leken. Vi vill också hitta en sån där korvbuske!

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

malte o snoken

20 oktober 2008 10:21

vi vill oxå bo nära en korvskog! undrar just om matte kan greja det! ser ju helfestligt o gott ut! vi tycker du har världens sötaste öra!! slafspuss på ´re

 
Ozzy via Christa

Ozzy via Christa

20 oktober 2008 10:41

FInns en hel del fint i omgivningarna här bara man tar sig liiiiite utanför centrum.
Grisöron affären gillar jag också..
Det jobbar en sååå snäll farbror där. Han kan sällan motstå mina bedjande ögon.
SIst köpte matte ett nytt flexikoppel till mig. Det funkar kanonbra.

Ha en fin dag Sigge

http://hissen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se