Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 29 september 2008

Dagens svamp

Av Sigge Svamphund - 29 september 2008 18:31

Idag är det en svamp som nog de flesta har sett i skogen.

Fjällig taggsvamp.

Precis som namnet säjer så är den fjällig på hatten och har taggar på undersidan.

Den växer i barrskog nu under hösten.

Ingen direkt matsvamp men man kan plocka små exemplar och lägga in precis som sill.

Ska vara gott säjer de som provat.

Matte med sin fiskfobi har inte provat.

Den går att torka och mala för att sen använda som krydda också.

 
ANNONS
 
Kasper med matte

Kasper med matte

29 september 2008 19:44

God dag i skogen, kan jag se. Mycket goda mackor du får! Jag har inte fått nån sen du och jag var i skogen tillsammans. Bara en skorpa idag (utom själva maten då förstås).
Och matte, hon bara läser och läser och läser...

http://www.belof.se

 
MICKAN

MICKAN

29 september 2008 21:11

Den har inte jag hittat här i dessa skogar jag har ännu. Den vanliga har man ju hittat såklart, en finfin matsvamp. låter lite gott det där med inlagd svamp, skulle man kanske prova nån gång. Vet du någon annan svamp du kan rekomendera till detta? Hej hej!

http://www.metrobloggen.se/ANIMAL

 
Katarina o Lexie

Katarina o Lexie

29 september 2008 22:51

ser ut lite som fågelfjädrar tycker jag...

http://www.lexie.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

30 september 2008 07:04

Nej svamp som sill, där går min gräns. Har hört om detta förrut om att lägga in svamp som sill men de som berättat det har använt sig av skäggriska.
Tack för hjälpen igår, jag tror att det kan vara en pepparriska som du trodde. Funderade på brandriska, men jag undrar om det inte var en sådan som växte på ett annat ställe som jag inte tog med mig hem. Den här var mycket mer brunorange än den andra jag såg. Dessa riskor, nej de är jag inte alls bra på. Får hålla mig till de jag kan, tack än en gång för din svampskola bra för mig som behöver uppdatera minnet. Plockade massor med svamp när jag var yngre men så kom barnen emellan och svampplockandet minskade, tiden ville inte räcka till. Förstår din matte fullt ut att hon tycker det räcker med dig som karl i huset, jag har 3!! Ska jag räkna in husdjuren så finns det två till eventuellt 3 eftersom vi inte vet om den ena sköldpaddan är en tjej eller kille. Ha en fin dag och hoppas du slipper regn på dig! Hör i stora staden har vi sol idag.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Primo och Acke

30 september 2008 15:35

Svamparoch sillar...nej vi gillar inget av det....men en macka sitter alltid fint;)
Tjingelitjong!

 
Marianne

Marianne

30 september 2008 23:00

Denna hoppar jag över. Svamp som sill tilltalar inte mig. Jag lägger energin på de läckra svamparna istället.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se