Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 7 september 2008

Nya fynd

Av Sigge Svamphund - 7 september 2008 18:06

I dag har jag varit i skogen utan att det kommit en massa äckligt regn eller att de hållit på och skjutit.

Var i min skog med Krokodilsjön.

Kontrollerade noga att alla mina gamla fynd fanns kvar där jag senast hade lagt dom. Alla fanns kvar i bra skick och var inte flyttade på så jag roade mej en hel del med dom.

Inspekterade noggrannt en massa spagropar och andra viktiga hundjobb också.

Här har jag gjort dagens första bra fynd.

Bredvid mej så ligger det ett halvt skelett av en råbock. De vita prickarna på min nos är rester av en mysig skuminpackning.

Jag var mycket stolt över min upptäckt och hade planer på att ta det med mej.

Men dessa känsliga människor!!!!!

Tro nu inte att jag fick ta med det inte.

Nädå, matte satte till och med koppel på mej för att jag inte skulle springa tillbaka och försöka hämta det.

Ben är gott så jag begriper absolut inte varför jag inte fick ta med det.

Jobbade mycket som svamphund.

Här är det bara en del i korgen men när jag gick till bilen så var korgen full med en massa svampar.

Matte hade glömt att köpa mer korv så jag fick bara levergodis som belöning idag.

Hörde nåt om att jag åt så mycket korv och annat gott igår att jag inte behövde nån idag. Kanske ska strejka?

Ingen korv är detsamma som ingen svampletning eller nåt sånt.

Det här är ett jättebra fynd!

En alldeles ny stor bäck.

Hittade den långt inne i skogen.

Gissa om jag hade roligt i den.

Massor med forsande vatten och mycket skum att göra bra inpackningar med. Roade mej mycket och länge i den. Men matte vägrade ta kort på mej i bäcken.

Vanliga mänskliga tjatet om att det finns såna bilder så det räcker av mej.

Förstår jag inte alls, här hittar jag en superbra bäck som jag måste sköta ordentligt då borde väl det dokumenteras eller????

Det var alldeles fullt med svamp där så jag vet att jag kommer att få gå tillbaka till den. Mycket bra för jag kommer att ha en hel del att göra där.


 
ANNONS
 
Tanten

Tanten

7 september 2008 18:38

Vilken härlig bäck, förstår att du hade mycket roligt i den! I går var jag och en kompis ute och kollade svamp tillgången. Det är riktigt uschligt här, inte mycket av någpt alls...

http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se

 
Myrra

Myrra

7 september 2008 19:34

Oj, vilken rolig bäck du hittade! Vattnet i min bäck ligger stilla men det där skuttar ju runt så där skojigt! Jag brukar också hitta såna där kadaver och och ben men jag brukar helt enkelt gräva ner dom på ett säkert ställe. Om dom inte är för stora förstås. Det där var rätt stort... Jag har också letat svamp idag men det gick uruselt. Hade liksom annat att tänk på.

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
MICKAN

MICKAN

7 september 2008 19:39

Men halloj Sigge! Härligt med dessa goa pölar. Sista röntgen på Grimm visade sig vara bra, så det blir bara till att ta det ganska lugnt i 2 månader till för att man ska vara helt säker. Det har inte blivit så mycket svampplockning iår eftersom vi är såpass små och Grimm inte får röra sig allt för mycket med intenssivt spring och hopp. Men nästa år ska vi allt ta igen det. Ha en riktigt bra söndag och sköt om er önskar vi alla på ANY ANIMAL-bloggen.

http://www.metrobloggen.se/ANIMAL

 
Lexie

Lexie

7 september 2008 19:43

Vilken underbar bäck du hittat. Snuskigt med skelettet... tur att du inte fick chansen att dra hem det. Jag vet inte riktigt till 100% om lillmattes klasskompis ska ha kalaset på Sagostigen, men dom tror det i alla fall. Det blir någon gång i mitten på oktober i så fall. Vi får återkomma då vi vet. Nu ska lillmatte gå och sova så jag måste vara med för att natta henne. Godnatt till dig också och massor av nosgos /Lexie/

http://www.bloggagratis.se

 
Latte

Latte

7 september 2008 20:30

Jag vet Sigge att man ska bada, men det var så kallt idag, tyvärr. Annars brukar Carolina kasta i mig!

//Latte

http://latte

 
 Tim

Tim

7 september 2008 21:07

Nä sigge, jag hävdar fortfarande att hästar ofta är snälla, mycket bättre än kor...nåja...underbar bäck du hittat, förstår att du hade kul där. Jag ska visst få simma imorgon, fast tyvärr fortfarande i bassäng. Sjöar är mycket bättre där man slipper dumma människor som lägger sig i hur man gör.

http://timsevimse.blogg.se

 
camilla

camilla

7 september 2008 22:04

Vilken underbar bäck.
Nästan så man skymtar Näcken med fiolen ....

http://www.bentleypojken.se

 
Kasper

Kasper

7 september 2008 22:05

Jag får heller inte ta med mig ben hem, som jag hittar i skogen. Fast jag försöker i det längsta att inte släppa domifrån mig.
Den där bäcken - där var det vackert - hann du se det för allt grejande? Hade förstås inte jag heller gjort, det var bara matte som la sig i lite här...

http://www.belof.se

 
Cavvetjejerna

Cavvetjejerna

7 september 2008 22:19

Vad kul att du hittde den jättefina bäcken!
Och svamp förståss i massor, som vanligt.
I morgon ska jag, Molly börja med den där äckliga medicinen. Hoppas jag kommer att tåla den så jag inte får en massa biverkningar.

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

7 september 2008 23:07

Vilken vacker bäck du hittade. Och svampkorgen ser läcker ut. idag så hittade jag en L gula kantareller. Gott.. Och det ser ut att kunna bli några liter till med lite tur.
Ha det gott

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Moa och Maiko

Moa och Maiko

8 september 2008 14:26

Vilka bra fynd du gjort sedan sist! Vår matte har mycket att göra just nu så det blir inte mycket bloggat... En del fynd har vi också gjort, men vår slöa matte har inte orkat fotografera! Det är SYND om hundar, som har mattar, som har andra jobb än att sköta om sina hundar, tycker vi.

http://nysvansat.blogspot.com

 
Ozzy via Christa

Ozzy via Christa

8 september 2008 17:34

WOW vilken fin bäck..
JÄtte fin bild..
Ha det gott. Jag har lite mkt att stå i här med att fostra kattungarna

Nosbuff
Ozzy

http://hissen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se