Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 3 september 2008

Försökt "låna" sak av polisen

Av Sigge Svamphund - 3 september 2008 18:15

Inledde min dag alldeles som vanligt.

Morgonkissning och sen på förmiddan var jag i en av alla mina skogar.

Var lite (läs väldigt mycket) oenig med matte i skogen.

Hon anser att jag varit väl pinntokig på sista tiden och enligt henne var jag bedrövlig idag.

Fuskade med svamphundsjobbet och bara försökte få henne att kasta pinnar vilket hon vägrade.

Här har jag hittat en i mitt tycke perfekt pinne.

Anser att matte ska kasta den åt mej, helst i nån av spagroparna.

Hon vägrade, hjälpte inte ens att placera den i svampkorgen typ tusen gånger.

Men sen gjorde jag ett fynd.

Hittade en gammal boll långt in i skogen.

Undrar hur den hamnat där?

Kanske nån räv som stulit den och släpat dit den?

Nu ansåg jag att jag var väldigt smart. Jag placerade bollen bredvid en svamp och tänkte att det skulle väcka mattes intresse.

Det hjälpte, hon ville inte ha den urgamla svampen men busade faktiskt med bollen.

Hade planer på att ta hem bollen. Men många av mina fynd försvinner ju spårlöst så jag har gömt den på ett mycket säkert ställe i skogen istället.

När vi åkte hem så hade polisen kontroll.

Som vanligt ville de prata med mej eller om det nu var matte.

Jag brukar ju alltid försöka att få blåsa i den där apparaten som bara matte får blåsa i.

Idag lyckades jag nästan.

Stack ut huvudet och hälsade vänligt på polisen som klappade mej.

Då när hon kliade mej bakom örat så såg jag min chans.

Snabbt som blixten satte jag tänderna runt det där röret och drog.

Jag lyckades!!!!!!!!

I munnen hade jag röret och polisen hade bara apparaten.

Matte skämdes och polisen skrattade och sa att hon aldrig förr träffat en hund som vill blåsa i alkotesten.

Tänkte behålla mitt vita plaströr som trofé.

Men matte tog ifrån mej det och gav det till polisen som hade svårt att sluta skratta.

Ja,ja det blev ett nytt rör och matte fick blåsa.

När vi åkte därifrån så fick jag höra att man absolut inte ska stjäla från nån och definitivt inte från polisen!

Jag tänkte inte alls stjäla, bara låna väldigt länge eller så.

Resten av dagen har jag ägnat åt vanliga hundgöromål, varit och badat och såna viktiga saker.

Imorgon blir det sen blogguppdatering.

Det är dags för spökjakt hos mattes äldsta valp Mattias igen.

Den här gången så ska de blanda in mej i det.

Rapport i morgon kväll nångång (troligen sent)

 
ANNONS
 
Kasper

Kasper

3 september 2008 18:44

Ååh, DET DÄR skulle jag också vilja göra, blåsa i nåt polisrör! Var finns dom där poliserna - jag har ALDRIG blivit stoppad av någon! Är dom i dina trakter allihop!
Varför fick du inte behålla plaströret - jag är SÄKER på att polisen gärna skulle ha lånat ut det - väldigt länge. Tre år och sju månader eller så!

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Myrra

Myrra

3 september 2008 19:03

Det är säkert en räv som stulit bollen. Det råkade jag ut för en gång. Hade en jättefin slungboll som räven tog. Dom gillar leksaker. En polis har jag aldrig träffat. Vad gör dom med plaströren? Kanske ger dom plaströren till sina polishundar så dom har något att leka med?

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
camilla

camilla

3 september 2008 19:58

Hihi jag säger då det. Du är allt en riktig filur du.
Antar att dom kommer att snacka om dig väldigt länge på polis stationen ;o)

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
Tim med matte

Tim med matte

3 september 2008 20:13

Åh...matte hälsar att hon skrattade tills hon fick ont i magen av dina påhitt...du är allt en bra söt hund. Tycker gott du kunde fått behålla blåsröret. Idag fick jag vara med matte i skogen en stund när hon skulle kolla ett kantarellställe, fanns bra spagropar där (kommer ut på bloggen senare ikväll).

http://timsevimse.blogg.se

 
Latte

Latte

3 september 2008 21:01

Vad roligt att höra från dig Sigge! Trodde du inte ville vara kompis med mig längre... Vilken fin bakrund som du har nu, jättefin!

Kram,
Latte

http://latte

 
Ingen bild

molle

3 september 2008 21:17

men guu va du är duktig.. låna från länsman är ju toppen..
lycka till på spökjakten,, matte kanske kan fånga nån på bild..

 
Lexie

Lexie

3 september 2008 21:24

Nämen lilla älskling vad du hittar på? Gäcka polisen sådär va! Men man vet ju aldrig vad du tänkte egentligen, kanske trodde du att ditt spavatten skulle ge utslag eller nåt... Ja, nu har polistjejen något att snacka om när hon kommer hem och förstås på polisstationen. Du kanske rent av blir kändis Sigge... men se till att ta röret ifrån dom för all framtid nästa gång din matte blir stoppad! Lycka till på spökjakten i morgon. Nosgos från Lexie

http://www.bloggagratis.se

 
Cavvetjejerna

Cavvetjejerna

3 september 2008 21:46

Vad taskiga dom var, poliserna... som inte lät dig få behålla det där konstiga röret.
Men du! Nu kanske du kan få jobba lite som polishund också! Du lär ju dig nya saker hela tiden.

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Katta & Doriz

Katta & Doriz

3 september 2008 23:25

1: Den där svampen; vad är det för sort? Tror det är en sån min matte letar efter namnet på. Den stinker ruttet kadaver... (kolla bloggen http://blogg.kattarina.se)
2: Man ska visst blåsa om de kommer med en sak. Du kan väl inte drå för att polisen inte menade dig....

http://www.kattarina.se

 
Charlotte

Charlotte

4 september 2008 08:07

Jag skrattar så jag tror jag dör, vilken härlig hund du är. Låna från polisen, ja ett är säkert din matte kan aldrig ha tråkigt när du är med.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Tanten

Tanten

4 september 2008 09:31

Du är la helt underbar Sigge! *skrattar gott*

http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se

 
Ozzy

Ozzy

4 september 2008 10:02

Jag har aldrig fått låna ngt från fabbo polisen, men jag har studsat på några för att dom skulle klappa mig. Vilket dom också gjorde. Det var när matte hade hittat en plånbok som någon snott. Det var fest på Amazon och en stackars tös hade blivit av med sina pengar och betalkort. Men hon fick iaf tillbaka ett par bilder som betydde mkt för henne. Alltid ngt och jag fick som sagt kela med polisen.
Ha så kul idag

http://hissen.blogg.se

 
Ingen bild

Tessan med voffsar

4 september 2008 15:09

Du är ju inte klok någonstans!! Ha ha vilken buse du är!! Matte tackar och säger att hon är laddad...även glad för en vän som råkat riktigt illa ut, men idag fick överklagandet dömt till sin fördel med bravur!!
Kramis!

 
Valle Vagabond

Valle Vagabond

4 september 2008 20:52

Hoppla, hoppla! Kul att polisen skrattade åt dig. Din matte tyckte nog att du var lite rolig också även om hon inte berättade det för dig.
Hoppas att morgondagen blir bra! Jag kommer tillbaka hit och läser igen.

http://vallevagabond.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

4 september 2008 21:22

Det gäller att vara snabb och ta för sig. Undra om inte matten lärt dig sno åt dig alla rör så att hon slipper blåsa i den där mojängen. Man blir ju yr i mössan av det.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Sissi i Norge

Sissi i Norge

5 september 2008 00:37

Pinner og ball når man er på tur i skogen...kan en hund ha et bedre liv???

http://sissi-mor.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se