Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 18 juli 2008

Tips till andra hundar

Av Sigge Svamphund - 18 juli 2008 17:59

Jag har inte gjort så mycket idag.

Råkade ut för det där eländiga passa huset.

Matte skulle åka och handla på förmiddan och jag fick inte följa med.

Anser att det är min hundliga rättighet att följa med och övervaka alla inköp.

När hon kom hem så insåg jag att hon hade varit i Grisöronaffären eftersom jag fick ett nytt fullkomligt onödigt fästinghalsband.

Undrar just hur många nödvändiga saker som fanns att handla där?

Men tipset till alla andra hundar var det........

Jag har kommit på ett sätt att aktivera min människa.

Råkar ju ständigt och jämt ut för att matte gömmer mina saker eller mitt godis för att jag ska leta efter det.

Tycker att hon ska ägan sej åt samma sak.

Nu vågar jag inte gömma hennes saker utan använder mej av mina egna.

Efter passa huset så skulle jag gå ut.

Tog med mej min badleksak för att vara säker på att få gå till sjön.

Här har jag precis tagit ett dopp och kommer tillbaka med badleksaken.

Nu förväntar sej matte att jag snällt ska placera den vid hennes fötter.

Det kan hon glömma!!!!

Jag fortsätter en bit och så gömmer jag den.

Här har jag gömt den och försöker få matte att begripa var den ligger.

Människor har ju urusla nosar och är överlag ganska trögtänkta så man måste vara väldigt tydlig.

Jag brukar stirra på matte och sen stirrar jag lika intensivt åt det ställe där jag gömt saken.

Råkar ofta ut för att hon påstår att jag ska hämta den.

Men det är bara att vara orubblig så brukar människan förr eller senare ge upp och börja leta. Var beredd på att det kan ta tid innan den gömda saken hittas eftersom människor tydligen är oförmögna att lukta sej till saker.

Ofta får man hålla på ganska mycket med att stirra på stället där den ligger.

Så där!

Hon hittade den efter en massa hjälp från mej och jag kunde fortsätta mitt badande.

Denna lek går alldeles utmärkt att utföra med andra leksaker, pinnar eller vad man nu finner lämpligt.

Matte brukar muttra om att det är min uppgift att leta efter saker som hon gömt åt mej, inte tvärtom.

Men jag anser att ska jag vara tvungen att leta så ska hon också prova på det och bli aktiverad.

Får jag hålla på ett tag så kanske hon kommer att bli riktigt duktig på att hitta gömda prylar.

Ni hundar som vill aktivera era människor tycker jag ska testa detta.

Nu ska jag försöka få matte att inse att vi ska gå till skogen.

Har inte varit i nån skog idag så det kan vara dags nu.

Kanske går att hitta nån svamp också.


 
ANNONS
 
Myrra

Myrra

18 juli 2008 18:41

Det där låter ju jättebra tycker jag! Måste genast prova på min matte! Tror jag ska börja med någon av mina bollar kanske. Jag har ganska många så det gör inte så mycket om hon slarvar bort den eller så.

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
vi i pörtet

vi i pörtet

18 juli 2008 19:18

Hej Sigge, ska du vara så hygglig o tacka din matte för upplysningen om dendära växten som inte var rönnbär...fast det såg så ut på håll.
Sen har vi läst ikapp här, det har ju hänt massor, o igelkottarna ska du akta dig för, dom kan man få en sticka i nosen av!
Här hittar vi ingen svamp, men det kommer nog senare här uppe i norr..
Ha det!

http://paulaz.se

 
Tanten

Tanten

18 juli 2008 22:22

Åh vad jag saknat din blogg nu när vi varit utan telefonledning! Ska inte visa dagens inlägg för hundarna här, lite less på att söka för tillfället, mestadels rymmande valpar här...

http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se/#837569

 
Kasper

Kasper

18 juli 2008 23:48

Hahaha, vilka bra tips! Matte och jag har skrattat riktigt gott, ska du tro! Undrar om jag kan få henne att söka rätt på mina knutleksaker", för dom har jag gömt så bra att jag inte ens hittar dom själv! En liten vit, en lite större färgglad och en riktigt stor med en massa färger, för DEN skulle jag nog inte lyckas gömma undan, trodde hon. Men jag lyckades med den också. (Psst - jag VET var den ligger, men hon kan gott tro att den är borta! Då får jag kanske en till!)

http://www.belof.se

 
Ingen bild

Primo och Acke

18 juli 2008 23:50

Ha ha Sigge, det ska vi oxå prova....aktivera matte! Men hon är ju sååå trög så det blir nog omöjligt;)Vi har inte gjort ngt speciellt idag heller....bara varit ute i skogen där Acke som vanligt skäller ut ALLT, men inget vi andra kan se...jag fick leta lite leksak...och äta lite blåbär fick vi oxå göra!
Tjingeling kompis!

 
 Timse

Timse

19 juli 2008 00:22

hmmm...jag vet inte om jag vågar gömma mina saker för matte...tänk om hon inte alls hämtar dem, hon brukar vara rätt envis...

http://timsevimse.blogg.se

 
gråben o krölle o intensa

gråben o krölle o intensa

19 juli 2008 01:13

Vi har också en aktivitetslek för mamsen. Den heter "hitta gömda matskålar" Vi bär omkring på dom och gömmer dom, sedan går vi efter när hon letar. Jätterolig lek.
Voff puss puss

http://lagottoflickorna

 
Marianne

Marianne

19 juli 2008 01:17

Det som göms i snö kommer upp i tö. I går så hade någon av våra hundar burit in en nalle till vår nya lilla valp Totte. Nallen hade vi till en valpkull för något år sedan och sen försvann den. Den kan ha varit nergrävd eller helt enkelt bara gömd. Men nu tyckte någon av de äldre hundarna att nallen skulle få vara hos Totte som sovsällskap och var och hämtade nallen till Totte. Visst är hundar smarta?

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

19 juli 2008 08:37

Jag ska ta och prata med lånehunden så han sätter fart på sin matte. Min labbe höll på så också och fösökte få mig att hitta saker! Ni är härliga ni hundar. Väldigt fin väg du gick också, ser så mysigt ut vid sjön. Min labbe finns inte kvar längre hos oss.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Kicki o Jolly

Kicki o Jolly

19 juli 2008 10:27

Du vet inte hur bra du har det Sigge som har hamnat hos just din människa. Sällan ser man en hund som har så mycket härliga aktiviteter för sig med spagropar, flistillverkning, sjökontroller m.m Ja, för att inte tala om alla svampfynd som du gör. Där är jag lite grön av avundsjuka.
Kram på dig och matte

http://www.travarens.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se