Svamphunden Sigges funderingar

Direktlänk till inlägg 13 september 2007

Lingonplockning

Av Sigge Svamphund - 13 september 2007 18:18

Idag har jag ju varit i skogen tillsammans med matte och min bästa kompis hennes mamma.

De skulle plocka lingon.

Trist sysselsättning. Inte behövde jag gå speciellt långt och sen var de på nästan samma ställe hela tiden.

Försökte få dom att inse att det var bättre att de kastade pinnar åt mej istället för att plocka en massa bär.

Men inte, de fortsatte med bären.

Försökte hjälpa till att plocka ett par gånger men det gick inget bra. Lyckades bara riva upp en massa ris.

Ska hålla mej till att plocka svampar.

När vi skulle gå tillbaka till bilarna så passade jag på att provsmaka lingon ur mattes hink.

Goda bär, tro nu inte att jag fick äta ur hinken.

Fast när vi kom hem så satt matte på balkongen och rensade bort skräp från bären.

Då passade jag på.

Alla bär som hon tappade satte jag i mej.

Inte hittade jag några svampar i skogen och mina spagropar var alldeles uttorkade.

Inte ens jag son avskyr regn tänker klaga om det regnar.

Just nu är det väldigt svårt att leva upp till mitt rykte som duktig svamphund.

 
ANNONS
 
Tuffa

Tuffa

13 september 2007 20:29

Ja, märkligt trist sysselsättning det där med att plocka lingon. Man kan ju tycka att dom kunde göra det i farten när vi tar en lång, skön promenad. Men nä, stå på samma fläck och krafsa i riset. Trist. Jag gillar inte lingonen så värst heller, tycker bättre om blåbär. Grynet äter dom dock gärna. Men hon äter ju allt den där syrran...

http://tuffabriard.bloggagratis.se

 
Kicki o Jolly

Kicki o Jolly

13 september 2007 21:29

Här plockar vi också lingon. Jolly sysselsätter sig ganska bra själv medan jag plockar. Drar med pinnar och skäller då och då på misstänkta farligheter. Ingen fara att vara ensam med den hunden i skogen, hon varnar för allt och alla.
Idag hade jag även tänkt plocka lite blåbär, men de var totalt hoptorkade, så det blev knappt så det räcker till en paj än gång.

http://www.travarens.se

 
Ingen bild

Cathrin

14 september 2007 08:04

Om inte ens du hittar svampar Sigge så ska jag nog inte bry mig om att gå ut och leta just nu.

 
Eva

Eva

17 september 2007 18:34

Vilken jättefin bild på dig Sigge. Jag tycker inte heller det är roligt att plocka lingon, men ska ut någon dag framöver ändå och plocka. För det är så gott! Kanske att man hittar någon svamp också efter allt regnande. Hoppas det regnat så pass att det fyllt dina spagropar.
Kramar
Eva

http://www.evaslekstuga.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sigge Svamphund - 13 juli 2016 08:16

Detta blir det allra sista inlägget på denna blogg. Jag har försökt skriva om alla minnen, men det fungerar inte. All glädje, alla äventyr vi upplevt tillsammans dessa fantastiska 10 år tillsammans. Det går inte att sätta ord på det. Min äls...

Av Sigge Svamphund - 9 juli 2016 12:14


TACK för all omtanke, alla hälsningar här, på Facebook, via mail, sms osv. Jag läser allt men orkar inte svara, vill bara vara ensam just nu. I går kväll så begravdes Sigge Svamphund av sin älskade bästa människovän Pinnaffären, egentligen heter ...

Av Sigge Svamphund - 8 juli 2016 11:44

I dag har det tänts en ny stjärna på himlen. Sigge finns inte längre, åldern tog hans bakdel som inte hängde med längre. I samråd med min underbara vän och veterinär A så togs beslutet. A hjälpte Sigge till resan över regnbågsbron. Sigge blev 1...

Av Sigge Svamphund - 7 juli 2016 18:01

Jag klarade av kvällstoaletten utan att bakdelen krånglade. Matte där emot har knappt sovit i natt för hon har vaknat så fort jag rört på mej. Morgontoan gick ganska bra. Så skulle jag prova att bada, fick skjuts ner till sjön. På väg dit så ...

Av Sigge Svamphund - 6 juli 2016 17:37

Dagen började alldeles som vanligt. Matte bestämde sej för att skjutsa mej till en bra skog för jobb.   Blev skjutsad till Döda älgenskogen. Bra eftersom jag hade mycket kantarellvalpar på tillväxt där. Bara att börja jobba.   Ska du ...

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Svamphunden Sigges funderingar med Blogkeen
Följ Svamphunden Sigges funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se