Svamphunden Sigges funderingar

Alla inlägg under april 2007

Av Sigge Svamphund - 14 april 2007 18:26

Idag äntligen så har jag fått vara svamphund på allvar.Åkte till en av mina skogar i morse.Väl där så började jag med att hitta en massa intressanta vattensamlingar.Sen letade jag svamp.Alldeles själv så hittade jag såna där stenmurklor.Matte har ju visat mej såna ett par gånger så jag vet att hon vill ha dom.Fick massor med beröm och godis.Matte tyckte att jag var så duktig som hade hittat dom alldeles själv.Vadå, jag är ju svamphund så klart att jag hittar svamp då.Borde hon väl veta.Dom jag hittade var så stora att de gick att plocka.Hittade många som var för små.Perfekt för då kommer jag snart till den skogen igen.Dessutom så kommer det att bli smaskiga murkelsåser av dom.Jag gillar verkligen sån sås.Vet att det finns massor med torkade murklor här så jag borde serveras sån oftare.Försökte få matte att inse att ett besök vid min sjö hade varit bra.Nädå, hon påstod att hon inte orkade gå dit bara för att hennes ynkliga nos fortfarande rinner.Känsliga människor!Hon borde ta sej en vårlig simtur, man blir väldigt pigg av såna. Jag har ju provat några gånger nu.När vi kom hem så firade jag dagens framgångrika svampletande med ett smaskigt grisöra.Resten av dagen så har jag inte gjort så mycket.Provat att jaga sädesärlor och sånt bara.Har hört att jag kanske ska få leta murkor på ett annat ställe i morgon.

Av Sigge Svamphund - 13 april 2007 18:44

Fint och soligt väder.Trodde att matte skulle begripa att jag behöver provsimma mina andra sjöar.Inte det inte.Hon påstår fortfarande att hon håller på och byter ut hjärnan.Gillar inte alla de där nysningarna.Jag vill gärna hjälpa till men vet inte riktigt vad jag ska göra så jag försöker leka knähund.Kan bara konstatera att det inte hjälper.Dörren har varit öppen hela dagen vilket passar mej perfekt.Jag kan alltså tillbringa precis hur mycket tid jag vill ute.Har hört att om matte slutar nysa så ska vi kanske leta efter murklor i morgon.Hoppas jag verkligen.Kanske kan besök nån av alla mina bäckar också.På bilden så jobbar jag i en av mina bäckar i Rosmossen.

Av Sigge Svamphund - 12 april 2007 19:06

I morse hörde jag att jag skulle få besök idag igen.Alltid trevligt med besök och jag antog att det var blivande bästa kompisar som skulle komma.När de kom så såg jag att det var en hund med i bilen.Ännu bättre jag såg en massa trevligt busande framför mej.Men..........Ur bilen kommer det en gammal sur labradorgubbe.Efter två sekunder så bestämde han sej för att klå upp mej!Jag har ju inte för vana att slåss, tror ju att alla är mina bästa vänner.Men jag lyckades i alla fall få in ett bett så att han blödde från läppen.Jag blödde lite jag också.Resten av tiden som de var här fick den gamla surgubben sitta i sin bil och yla.Var nästan så jag önskade att surkattan Penny skulle läxa upp honom.Men hon visade sej naturligtvis inte.Hörde att matte var sur för att de hade tagit med honom.Surgubben gillar visst inte andra hanar.Personligen såp gillar jag inte surgubbar som kastar sej ur sin bil och slåss med mej.För övrigt har jag inte gjort så mycket idag.Matte säjer att hennes hjärna håller på att rinna ut genom näsan.Det innebär att hon är ganska tråkig.

Av Sigge Svamphund - 11 april 2007 18:16

Idag har jag haft besök av en av mina bästa kompisar.Mycket trevligt.Började med att träffa henne vid skogen där de där konstiga sällsynta svamparna bombmurkla finns.Bild på dom finns i inlägget under detta.Sen blev det ännu bättre.Vi åkte till mitt favoritställe (ett av dom, har många)Sagostigen.Förstod ju direkt att nu väntade min älskade bäck.Från Sagostigen är det nära ut i skogen till Rosmossen och bäcken.Var länge i skogen och kollade bäcken ordentligt. Nu var det mycket mindre med vatten i den än sist.Hittade spår av de där inkräktarna vildsvinen även där.Sen gick vi till min sjö.Har ju inte simmat sen i fredags så det var verkligen på tiden.Visar en bild på mej när jag ägnar mej åt favoritsysselsättningen. Tagen idag av min bästa kompis Evus.Fikade i skogen och jag fick som vanligt egna mackor. Mycket gott.Fast det där med att få ett grisöra i skogen begrep jag inte alls.Hade ju en massa jobb med en liten bäck och pinnar.Grisörat smaskade jag i mej när jag kom hem.Fick flera smaskiga grisöron av min bästa kompis.Men som vanligt har matte lagt beslag på dom. Påstår att jag inte får äta upp alla på en gång.Nu ska jag vila en stund.

Av Sigge Svamphund - 11 april 2007 18:14

Idag så fick jag äntligen hjälpa till att leta reda på de där sällsynta svamparna.Heter bombmurkla och ser ut som på bilden.

Av Sigge Svamphund - 10 april 2007 18:32

När jag skulle gå ut sista gången igår så träffade jag på den där konstiga typen Igelkott.Han verkar ju trevlig så jag försökte bli kompis med honom.Men han vill tydligen inte det.Vass o stickig är han när jag försöker nosa på honom.Matte hon hämtade en massa mat till honom.Både kattmat och av mitt torrfoder!!!Vet inte om jag vill bjuda honom på min mat när han inte vill umgås med mej.När jag varit ute så sprang matte ut och tittade på honom flera gånger.Skulle visst kolla vilken mat han tyckte bäst om.I morse var all mat borta så han gillade tydligen både katternas mat och min.Jag fick besök på morgonen.Människovalpen Oliver kom tillsammans med min bästa kompis Marcus.De var visst ute och åkte för att Olivers mamma skulle få sova en stund.Jag tycker att människovalpen är en trevlig typ. Ok, han kan ju inte leka ännu men det är skoj att träffa honom.Katterna där emot är rädda för honom.Fast surkärringen Penny hon klår upp mej när människovalpen är här. Får väl vara glad att hon inte vågar slå på honom.Har hört att jag ska få besök imorgon. En av mina bästa vänner kommer så jag ska åka och titta på de konstiga svamparna.Så har jag hört ett rykte om min älskade bäck också. Hoppas det stämmer.Rapport kommer imorgon.

Av Sigge Svamphund - 9 april 2007 19:30

I morse när jag skulle gå ut var det fullt med snö!!Jätteskoj tyckte jag som lyckligt rusade runt och rullade mej.Matte var av helt andra åsikter som inte ska upprepas här.Var ganska jobbigt att leta vårblommor under snön.Jag skulle ju ha såna med mej till min bästa kompis mattes mamma. Hon fyller en massa år imorgon men firade idag.På eftermiddan så var jag på födelsedagskalas hos henne.Mycket trevligt.Åt en del gott fikabröd.Sen blev jag bjuden på mat också.Fanns mycket gott att äta. Det är bara att hålla sej framme och se lagom bedjande ut så får jag smaka.Vet att matte har en massa överblivna korvar med sej hem.Men tro inte att jag får dom nu inte. Nä då de ska spars tills imorgon påstår hon.Träffade människovalpen Oliver idag igen.Fortfarande kan han inte leka men det kommer säkert snart bara jag får uppfostra honom lite.Har alltså haft en bra dag så nu ska jag ta en tupplur mätt o belåten som jag är.

Av Sigge Svamphund - 8 april 2007 20:58

Så där äntligen har jag fått träffa människovalpen Oliver.Konstig liten människa.Gick inte att leka med honom, han sov mest.Men underligast av allt var att han minsann fick vara på bordet!!!!!Jag får ju inte ens lägga nosen där.Människovalpen hade en konstig stol som han satt och sov i och den stod mitt på mitt köksbord!!De sa att de var för att jag inte skulle vara för närgången.Vadå, jag tänkte ju bara slicka lite på honom och undersöka honom ordentligt.Tydligen så äter så små männsikovalpar inte mat som andra människor.Perfekt för det innebar en massa goda matrester till mej.Bland annat sån där god sås med murklor. De där svamparna som jag håller på att lära mej nu.Han lät konstigt ibland också.Jag försökte hjälpa till men visste ju inte riktigt vad jag skulle göra.Har stora förhoppningar om att han kommer att bli en mycket bra bästa kompis när han blir lite större.Jag försökte skaffa mej en nu kompis igår när jag skulle kvällskissa.Hörde konstiga ljud under min veranda.Hittade nåt jätteunderligt som fräste och var stickigt.Matte påstår att den heter Igelkott och antagligen inte alls vill umgås med mej.I morgon så ska jag på kalas.Min bästa vän mattes mamma fyller år så då ska jag fira henne och få träffa människovalpen igen.Undrar om han växt till lekstorlek då?

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skapa flashcards