Svamphunden Sigges funderingar

Alla inlägg under december 2006

Av Sigge Svamphund - 18 december 2006 18:12

Nu är det kallt ute........Var i skogen igår.Flera av mina intressanta vattensamlingar var täckta av is.Men det hindrar inte mej från att göra det jag ska.Det vara bara att slå lite med tassen så gick isen sönder och jag kunde utföra det jag skulle i vattnet.Badkrukan matte påstod som vanligt att det var för kallt för mina förehavanden. Äsch, det är aldrig för kallt för uppfriskande vattenutgrävningar.Hon gnällde ännu mera när hon upptäckta att jag hade en massa is i pälsen.Så klart jag hade det!Det var ju kallt ute, jag var blöt och vatten blir is när det är kallt.Men in i värmen så smälte isen.I dag kom monsterbilen till min gård igen!Gillar inte riktigt den där monsterbilen.Inte får jag gå ut och lägga mej i vad den gör heller.Stod i mattes säng så jag hade uppsikt över den genom fönstret.Skällde på den och morrade lite, men det hjälpte ju inte.Den fortsatte att föra liv!Skulle bra gärna vilja undersöka den där skumma slangen lite närmare.Matte säjer att det inte alls heter monsterbil, den kallas visst pelletsbil.Slangen är till för att fylla på pellets i källaren så att vi får varmt inne. Gillar den i alla fall inte.Finns en sak som är bra med kylan.Det prasslar så skoj om allt ute.Uppstår en massa skoj prassel om jag rusar genom löv. För att inte tala om hur skoj det låter om jag lägger huvudet mot gräset och går eller småspringer framåt.Det har jag hållit på med varenda gång jag har varit ute idag.Kanske ska ha det som ny hobby.Provade att äta nåt nytt. Heter clementin, lite surt men riktigt gott. Kan äta såna flera gånger.

Av Sigge Svamphund - 16 december 2006 19:25

Har varit i skogen idag igen.Självklart så letade jag reda på an massa svampar.Nu tycker jag att jag har överbevisat matte.Det är ju snart jul, alltså är det vinter och det finnsmassor med svamp!Jag var ju tvungen att kolla mina kantarellställen.Naturligtvis så hittade jag massor med svampar!Men matte ägnade sej åt nåt skumt.Nu plockade hon svamp på träd!Dom går visst inte att äta och jag förstår inte vadhon ska ha dom till.Men jag är ju inte sämre svamphund än att jag genast begrep att det lönade sej att leta upp såna också.Oj, nu har jag nästan tappat räkningen på hur många olikasorter jag kan.Många är det.Matte gjorde svampmackor åt sej av en del av svampen som vi plockat.Jag hade tur hon orkade inte med alla så jag fick svampmacka jag också.Borde jag faktiskt få mycket oftare med tanke på hur mycket svamp som jag letar upp och plockar.Svampmacka är gott det kan jag verkligen rekomendera andra hundar att provsmaka.Hittade en ny intressant vattensamling i skogen också.Måste försöka övertala matte att hon skjutsar mej till skogen med min favoritbäck.Behöver verkligen inspektera den nu.

Av Sigge Svamphund - 15 december 2006 19:51

Inledde dagen med att umgås med Sessan. Ni vet hon som är kär i mej.Alltid trevligt att börja dagen så.Hade bjudit hit mina kompisar Marcus och Cissi på mat idag.Ja alltså jag lagar inte maten det överlåter jag till matte.Hon lagade maten och Marcus och Cissi kom och åt.Men jag fick inte delta i middagen!!!!Tvungen att ligga under köksbordet och bara känna alla goda dofter.Borde ju faktiskt vara så att jag fick en egen tallrik och plats vid bordet.Fast jag fick en massa rester i min matskål.Åt ny svamp idag. Heter visst murkor, såna har jag aldrig plockat!!! De finns visst bara på våren. Ja,ja jag kan nog lära mej att leta efter såna också.Försökte som vanligt leka knähund.Går ganska bra med Marcus. Det är värre med Cissi. Hon har en människovalp i magen så det börjar vara ont om plats.Matte tog ner kattungarna och de fick minsann springa på köksbordet.Hm, jag får inte ens ha nosen där.Det är inte alltid som livet är rättvist.

Av Sigge Svamphund - 14 december 2006 20:35

Hittade en ovanligt intressant vattensamling idag.Hade väldigt mycket pyssel med att gräva och plaska runt i den.Till slut var hela jag alldeles blöt.Fast matte påstod att jag hade ändrat färg till lerbrun och att det stank om mej.Nädå, inte alls!!!! Jag hade ju hållit på med mitt älskade vatten alltså borde jag vara ren.Tydligen inte för när vi kom hem så blev jag insläpad i duschen!!Gillar inte att duscha. Hade varit mycket bättre att få åka till nån av mina sjöar.Men det är ju bara att stå ut. Matte påstod att det rann massor med skitigt vatten från mej.Sen när det så kallade badet var över så fick jag ett grisöra att smaska på. Såna är väldigt goda.Skulle faktiskt kunna stå ut med duschning varje dag om det innebär att jag får grisöra.Jag har ett bekymmer till.Min reflexväst.Den brukar jag ju använda när jag ska till skogen och leta svamp.Men nu sätter matte på mej den både på morgonen och på kvällen. Jag tror ju självklart att jag ska till skogen.Spelar ingen roll att det är mörkt. Svampen skulle jag hitta i alla fall och dessutom ser jag ju i mörkret.Till skillnad mot halvblinda matte som måste släpa påficklampa.Nu har jag lärt mej att jag visst ska ha den på mej för att synas i mörker. Svart hund i mörker syns visst inte.Men får jag den på mej på dan då vet jag ju att det är skogen som väntar.Nu ska jag gå ut i stormen och kvällskissa.

Av Sigge Svamphund - 13 december 2006 21:05

går det inte att valla kattungar??????Matte hade vänligheten att hämta ner dom från vinden.Mina vallhundsinstinkter säjer mej att båda kattungarna ska befinna sej på ett ställe i flock!Tala om det för de där två den som kan.Jag kämpade verkligen för att få dom att lyda. Men när jag försökt valla ihop dom så stack en av dom.Så där höll de på medan jag förtvivlat försökte få dom att begripa vad jag menade.Tror ni det är lätt när de t ex smiter in under soffan?Jag kommer ju inte in där.Alltså la jag mej framför soffan och försökte locka på den försvunna kattungen medan jag förtvivlat vevade med ett framben under soffan.Det är bara att konstatera att sex veckors kattungar har en synnerligen egen vilja.Till slut så tröttnade jag på att försöka valla dom. Går ju inte när de hela tiden springer åt olika håll och klämmer sej in på omöjliga ställen.Kom på den utmärkta idén att de kanske ville leka med en pinne.Jag hittade en liten pinne som jag lyckats smuggla in.Enligt matte ska inte jag heller leka med pinnar. Men ibland så kan jag inte motstå frestelsen och en och annan liten pinne har jag smugglat in.Men det spelade ingen roll hur mycket jag försökte visa hur skoj en sån kan vara.De var totalt ointresserade av den.Hm, katter kanske inte leker med pinnar men jag trodde ju att de skulle förstå hur roliga de kan vara.Tyvärr så bestämde sej mamma Paddis för att hon skulle ha sina barn för sej själv så hon snodde dom och släpade uppdom på vinden igen. Måste fundera ut nåt som kan intressera dom så jag kan leka med dom ordentligt.

Av Sigge Svamphund - 12 december 2006 21:12

Har tillbringat ett par timmar i skogen idag.Många nya intressanta vattensamlingar att undersöka.Blev alltså väldigt mycket grävande och plaskande.Det är faktiskt dags att jag får komma till min bäck nu.Tänk att matte inte fattar det!!!!Jag hittade massor med svamp idag.Alltså det ska vara vinter nu och matte säjer ju att det inte ska finnas svamp då. Ha!!!!! Så fort jag sätter tassarna i skogen hittar jag ju en massa svampar. Är övertygad om att hon ljuger. Jag kan säkert leta svamp hela vintern.Hade träff med min andra tjej härom morgonen. Hennes husse har nog rätt när han säjer att hon är kär i mej. För hon ville inte alls följa med honom.Trevligt att jag har sån dragningskraft på traktens tikar.Men Milou får jag fortfarande inte träffa!Eländiga människor att sätta upp regler bara för att hon löper.Jag vill ju träffa min tjej!!!!

Av Sigge Svamphund - 10 december 2006 19:30

Det är vad jag har fått ägna min helg åt.Matte vete sjutton vad hon har haft för sej. Hon har varit borta en massa i helgen och jag har varit tillsagd att passa huset.Så skulle visst min favoritassistent se till att jag kom utoch kissade.Jag har ju sett det som min uppgift att passa henne.Hjälpte till att leda sopor och en del annat. Fast när hon skulle lägga ut granris vid hyresvärdens trapp blev det visst fel.Trodde att hon lekte med mej så jag snodde riset och bar iväg det till ställen som jag tyckte var lämpliga.Hm, hon gillade inte min hjälp så jag fick gå in och passa mitt hus.Det där med passa huset gillar jag ju inte.En dag i veckan så sa matte åt mej att passa huset och borta var hon. Jag tror ju alltid att hon är ute och gör nåt skoj då.Den här gången kom hon hem och talade om att hon skulle hälsa från en av mina kompisar.Hon var alltså och hälsade på henne utan mej!Livet är djupt orättvist.Den tjejen brukar vara med i skogen och då brukar det vara min favoritbäck och nån sjö som gäller. För att inte tala om all svamp som jag brukar leta reda på åt henne.Alltså borde det ha varit min hundliga rättighet att få följa med och träffa henne. Om inte annat för att prata om alla treviga svampturer.Måste hålla bättre reda på matte så jag har kontroll på vad hon egentligen pysslar med.

Av Sigge Svamphund - 7 december 2006 18:41

Var i skogen med matte idag.Eller först försvann hon och bad mej passa huset.Men hon kom tillbaka och då var det skogen.Matte trodde att hon kommit på nåt. Men hon har glömt mitt luktsinne. Jag kände ju direkt att hon gått där nyss.På samma sätt så kände jag att det luktade Frolic i skogen.Ha!!!!! Hon hade lagt ett ganska långt spår som bestod av godis! Mycket trevlig sysselsättning, kan jag tänka mej att göra om.Hittade en del svamp av bara farten.Men de där trattkantarellerna som det plockats hela hösten dom rörde inte matte. Jag har ju lärt mej att såna ska plockas så jag förstod inte varför hon inte plockade.Men jag är väl inte sämre hund än att jag kan ta saken i egna tassar.Alltså plockade jag svamparna och la dom framför fötterna på matte. Då passade det henne att ta reda på dom. Nån ordning måste det väl vara i alla fall. Ska det plockas svamp ska alla svampar plockas!!!!!!!Igår träffade jag min andra tjej Sessan.Hörde hur hennes husse pratade om att han tror att hon är kär i mej.Trevligt att vara uppskattad hos tikarna , men Milou är ju min absoluta favorit. Men morgonbus med Sessan är mycket trevligt det också och visst får hon vara kär i mej.

Presentation

Fråga mig

52 besvarade frågor

Min gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2006 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skapa flashcards